in , ,

Disney Content Showcase Himpunkan Bintang Hiburan Top Asia di Singapura

Disney Content Showcase akan berlangsung dari 30 November hingga 1 Disember di Marina Bay Sands yang ikonik di Singapura!

Sebagai sebahagian daripada Disney Content Showcase, Walt Disney Asia Pasifik akan menghimpunkan beberapa bintang hiburan terbesar di rantau ini di Singapura untuk “BLUE CARPET MOMENT” pada 30 November di The Shoppes di Marina Bay Sands.

Bintang Korea terkenal yang akan menghiasi permaidani biru termasuk: pelakon drama jenayah Korea Big Bet – menampilkan Lee Donghwi (Extreme Job, New Year Blues), penjahat Squid Game Heo Sungtae dan pengarah terkenal Kang Yunsung.

Disney Content Showcase Himpunkan Bintang Hiburan Top Asia di Singapura

Nantikan pengarah legenda Jepun, Miike Takashi dan pelakon Korea A-list termasuk Jung Haein (Snowdrop, D.P.), Ko Kyungpyo (Love in Contract, Cross) dan pelakon baharu Kim Hyejun daripada filem thriller fantasi jenayah yang dinanti-nantikan, Connect.

Bakat terkenal lain dari Jepun termasuk pelakon thriller penuh saspens Gannibal – Yuya Yagira (HOKUSAI, Asakusa Kid), Riho Yoshioka (Haken Anime!, Artis Manga Romance) dan pengarah Shinzo Katayama (Siblings of the Cape).

Peminat kandungan Indonesia juga boleh menangkap pelakon Deva Mahenra mewakili Teluh Darah, siri seram Indonesia yang ditayangkan di Festival Filem Antarabangsa Busan ke-27; Chelsea Islan, bintang siri super hero yang akan datang Tira dan Refal Hady dari Wedding Agreement the Series.

Pengarah/animator/artis papan cerita/pelakon suara Pixar Peter Sohn (The Good Dinosaur) juga akan menyertai permaidani biru yang mewakili filem cereka asalnya yang serba baharu, Elemental.

Selain daripada acara permaidani biru yang disematkan bintang ini, teater dan penstriman yang luas untuk tahun 2023 akan dipersembahkan di Pameran Kandungan Disney – termasuk koleksi APAC Originals yang semakin meningkat di Disney+ dan Disney+ Hotstar, yang diceritakan oleh beberapa pencerita terbaik di rantau ini.

BLUE CARPET MOMENT

Tarikh: 30 November, Rabu

Masa: 8 malam hingga 9 malam

Tempat: The Shoppes di Marina Bay Sands (di luar Mott 32, db Bistro & Oyster Bar, Roberta’s and Sen of Japan

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

JACLYN VICTOR

Jaclyn Victor Juara Gegar Vaganza 9, Bawa Pulang Wang Tunai RM100,000

tony fernandes airasia-2020

AirAsia Lancar Jualan Ulang Tahun Ke-21, Nikmati Tambang Daripada RM21