in , ,

Dibintangi Zhang Linghe & Bai Lu, Ini Sinopsis Drama Story of Kunning Palace

Nah, untuk korang yang penasaran dengan alur cerita drama bersiri China terbaru lakonan Bai Lu, apa kata kita semak dulu sinopsisnya di bawah ini!

Patutlah Ramai Yang Dah Layan Drama Story Of Kunning Palace Kat iQIYI Ni, Rupanya Drama Ni Adaptasi Dari Novel Fofuler Kat China.

Dalam Citer Ni Ada Pelakon Cantik Lawo Gais Bernama Bai Lu Melakonkan Watak Sebagai Jiang Xuening, Seorang Ratu Yang Sangat Jahat Giler. Dia Ni Sanggup Buat Apa Sahaja Untuk Jadi Ratu.

Nak Jadi Citer, Terjadilah Satu Huru Hara Kat Istana Dan Dia Dipaksa Untuk Bunuh Diri. Lepas Dia Mati, Dia Diberi Peluang Kedua Untuk Hidup Semula Dan Merubah Hidup Dia Yang Jahat Sebelum Ni. Asalnya Dia Nak Jauhkan Diri Dari Istana,

Tapi Makin Dia Jauh, Takdir Untuk Dia Jadi Ratu Semula Tu Semakin Dekat Dan Dia Juga Nak Elak Dari Seorang Lelaki Yang Paling Dia Benci Bernama Xi Wei. Orang Kata Kan, Biasanya Kalau Kita Benci Sangat Kat Seseorang Tu, End Up Kita Akan Jatuh Cinta, Betul Ke Tidak Korang?

Korang Kena Tengok Hubungan Antara Xi Wei Dan Jiang Xuening Ni Ada Ngam Ke Tidak? Pasti Korang Terkejut Tengok Kisah Selanjutnya Dalam Drama Story Of Kunning Palace Ni Kat iQIYI. Wajib Subscribe Gais!

@budieychannel

[iQIYI] Sebuah lagi drama China lakonan Bai Lu yang juga ditayangkan pada bulan November 2023 ini adalah Story of Kunning Palace. @iQIYI Malaysia Artikel selanjutnya di: www.budiey.com #iqiyimalaysia #storyofkunningpalace #CDrama #SembangEntertainment #ChineseDrama #romancedrama

♬ original sound – Budiey – Budiey

Salah satu drama China lakonan Bai Lu yang juga ditayangkan pada bulan November 2023 ini adalah Story of Kunning Palace. Drama ini memiliki genre dan alur cerita menarik yang mengisahkan tentang era zaman dahulu kala.

Untuk info pembaca, drama Story of Kunning Palace telah tayang secara perdana pada 7 November 2023, di platform streaming iQIYI.

Story Of Kunning Palace

Story of Kunning Palace membawa genre romantis percintaan dan sejarah yang disuntik dengan gaya plot cerita penuh intrik. Drama ini mempunyai elemen dendam dan pembalasan. Menariknya drama China ini juga merupakan adaptasi dari novel. Sementara dalam drama ini Bai Lu akan beradu lakonan dengan pelakom kacak bernama Zhang Linghe. 

Story Of Kunning Palace

Sinopsis Drama Bersiri Story of Kunning Palace

Story of Kunning Palace menceritakan Jiang Xuening (Bai Lu) yang memiliki cita-cita untuk menjadi ratu dan mencuba segala usaha terbaiknya. Namun tiba-tiba terjadi pemberontakan di istana, dan Jiang Xuening dipaksa untuk membunuh diri.

Terlebih Jiang Xuening juga diculik oleh para pemberontak setelah kematian Raja Shen Jie yang telah diracun secara misteri. Meskipun Xuening pada akhirnya dikembalikan ke istana, namun ia menjadi tahanan rumah. Sementara itu Xi Wei sang pemberontak membantai seluruh warga kota.

Setelah terjadinya peristiwa tersebut, Xuening mendapatkan kesempatan kedua untuk mengubah takdirnya kembali. Jing Xuening memanfaatkannya untuk jauh dari kehidupan istana dan perebutan kekuasaan. Dia juga bersumpah untuk tidak akan masuk istana lagi demi alasan apapun.

Tetapi takdir berkata lain, untuk beberapa peristiwa Jing Xuening kembali lagi ke istana. Ia kembali berhadapan dengan Xi Wei, orang yang paling dia benci. Bahkan beliau menjadi seorang murid dari guru kerajaan, iaitu Xi Wei.

Meskipun Xi Wei adalah orang yang paling ingin dihindari oleh Jing Xuening, namun ia tetap menerima ajaran dari Xi Wei. Sambil diam-diam ia mencuba untuk mencegah Yan Lan dari Upacara Kedewasaan Berdarah.

Namun rupanya pada kehidupan ini kedekatan dan kebersamaan Xie Wei dan Jiang Xuening secara bertahap menimbulkan perasaan pada keduanya. Bagi kamu yang tidak ingin terlewatkan drama China terbaru Bai Lu dan Zhang Linghe di Story of Kunning Palace boleh menyaksikan di iQIYI dengan 38 episod kesemuanya. Drama ini ditayangkan setiap hari! Jangan ketinggalan untuk menontonnya! Klik SINI untuk menonton semua episod!

Ulasan Ringkas Story of Kunning Palac

Semakin lama menonton drama ini dari episod ke episod, Budiey rasa semakin menarik perhatian. Aspek politik dalam drama ini nampak samar tetapi ceritanya semakin jelas, Budiey jadi lebih faham. Penonton mula memahami punca segala tindakan.

Menonton drama ini seperti menonton dua cerita berasingan dalam satu drama dengan mengimbau kembali kehidupan mereka sebelum ini. Jiang Xue Ning (Bai Lu) yang bercita-cita tinggi dan sanggup melakukan apa sahaja untuk menjadi Permaisuri. Dia sanggup memanipulasi ramai orang untuk kekal berkuasa, kemudian dia mati dengan membunuh diri kerana menyesal menukar nyawanya dengan nyawa orang lain. 

Xie Wei (Zhang LingHe) yang membunuh seluruh orang di istana sebagai ketua pemberontak dengan bantuan Yan Lin, seorang lelaki yang telah menyayangi Xue Ning tetapi dikhianati olehnya dan kawan baiknya – yang mengamuk marah kerana keluarganya dibunuh pada hari itu, sebelum usianya ‘Istiadat Mahkota Darah’. Semua penghinaan dibuat untuk mengenang 300 jiwa muda yang dibunuh dengan kejam oleh pemberontak Putera PingAn 20 tahun sebelumnya.

Kisah peluang kedua dan penebusan Jiang Xuening (Bai Lu) untuk mengelakkan dirinya masuk ke istana seperti kehidupan lampaunya sebagai Maharani yang bercita-cita tinggi. Tetapi dia tidak dapat mengelak sepenuhnya takdir yang tertulis kepadanya, dia membuat sedikit perubahan dalam laluan penebusan, namun dia akhirnya menyertai istana sebagai teman belajar Puteri dan pelajar Xie Wei (Zhang Ling He). 

Sebagai orang baru, dia masih mengendalikan sesuatu mengikut strategi liciknya untuk mengelak nasib tertentu yang menyusahkannya dalam kehidupan sebelumnya, dengan pendekatan berbeza dia masih memanipulasi orang mengikut kehendaknya. 

Dalam kehidupan baru ini Jiang Xuening menebus kesilapannya dengan merancang secara rahsia untuk menghentikan Istiadat Mahkota Yan Lin yang berdarah akan datang, perebutan kuasa antara dua keluarga berpengaruh Xue & Yan. 

Dengan rancangan Jiang Xuening dan Xie Wui, nyawa keluarga Yan terselamat. Jiang Xuening secara tidak sengaja terlibat dalam rancangan mahkamah empayar untuk menghapuskan pemberontak tersebut terhadap Raja Pingnan, dan menyusup masuk ke dalam kem musuh bersama Zhang Zhe (Wang Xing Yue).

Walaupun drama itu berat dalam konflik politik, memutarbalikkan nasib untuk hasil yang berbeza mungkin juga menjadi sedikit percintaan pada penghujungnya. Zhang Ling Dia cukup tegas hampir menakutkan, otaknya memerah untuk menggerakkan politik di istana, tiada apa yang mudah untuk lelaki miskin ini kerana dia mempunyai PTSD (Gangguan Tekanan Pasca Trauma) sejak kecil semasa dia masih muda Marquis Xue Ding Fei, Viscount kecil yang berkorban untuk membantu membebaskan 300 kanak-kanak lain (jiwa muda). 

Untuk setakat ini, Budiey baru menonton di episod ke-18 dan Budiey tak sabar untuk menonton episod akan datang. Cerita yang hebat, kostum dan pakaian yang menakjubkan (semua orang kelihatan hebat), koordinasi yang hebat antara flash back dan cerita baharu, sinemategorafi yang diambil oleh jurukamera juga terbaik dengan sudut yang baik dan arahan. Drama yang sangat bagus. Korang kena nonton gais!

Story Of Kunning Palace

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Meerqeen Smile | 10

Meerqeen Beli Kereta G-Wagon RM1.5 Juta Selepas Tiga Tahun Jadi Pelakon

Exists

Pertama Kali Rahsia Pohon Cemara Versi Berbeza Demi Exists X Orkestra