in , ,

LoveLove CuteCute HAHAHA!HAHAHA! OMG!OMG! WinWin

Datuk AC Mizal ‘Hi-Jack’ Karnival Jom Heboh, Johor Bahru

Datuk Mizal Dato’ Zaini, atau lebih dikenali sebagai Datuk AC Mizal telah menggemparkan Karnival Jom Heboh, Johor Bahru.

Datuk AC telah hadir bersama Izzue Islam, Oktovia Manrose, Armada Ammar, dan Emelda Rosemila untuk mempromosikan program sitcom terbaharu TV3, Pop Yeah Yeah. Datuk AC telah mengambil alih Konsert Kom Heboh malam kelmarin daripada Fizi dan Muaz ketika slot persembahan Kugiran Masdo. Suasana Karnival Jom Heboh malam kelmarin bertambah riuh apabila Datuk AC Mizal membuat persembahan solo dan berduet bersama Masdo dengan lagu ‘Dinda’ di pentas utama karnival tersebut.

Dato AC Mizal AKA Jefri Dom(1)

“Sejujurnya saya merupakan peminat Kugiran Masdo kerana setiap ahlinya mempunyai karakter mereka masing-masing. Tambahan pula, mereka memperjuangkan irama Pop Yeh Yeh, yang mana sebagai seorang penyanyi, saya amat mengagumi semangat kumpulan itu untuk menghidupkan kembali fenomena muzik zaman 60-an.

Saya berasa amat berbesar hati ketika pihak TV3 sudi menjemput saya untuk mempersembahkan lagu tema Sitkom Pop Yeah Yeah, ‘Jefri Dom’ di atas pentas, diikuti pula dengan peluang untuk bergandingan bersama Masdo, dengan lagu mereka, ‘Dinda’.

Dengan peluang itu, saya dapat melihat ramai pengunjung Karnival Jom Heboh ini, terhibur dan tersenyum.

Itulah niat saya sebagai seorang penghibur selama 28 tahun, iaitu untuk menghiburkan pengunjung dan penyokong setia dunia hiburan tanah air.”

– Datuk AC Mizal

Tambahnya lagi,

“Ini merupakan kali pertama saya hadir ke Karnival Jom Heboh, itu sahaja sudah membuatkan saya teruja untuk hadir. Tambahan pula saya hadir untuk mempromosikan sebuah sitkom yang bertemakan zaman 60-an, makin bertambah teruja saya untuk hadir.

Terutamanya setelah saya membuat persembahan lagu tema Pop Yeah Yeah, malam kelmarin, semalam saya bersama barisan artis lain mengadakan ‘flash mob’ dengan tarian lagu Jefri Dom tersebut bersama para pengunjung Jom Heboh ini. Bagi saya, ini merupakan cara promosi yang luar biasa.

Terima Kasih kepada TV3, dan saya berharap agar para peminat TV3 akan menggemari Pop Yeah Yeh, yang akan mula bersiaran pada 3 Ogos nanti.”

– Datuk AC Mizal

Pop Yeah Yeah merupakan sebuah rancangan sitkom 30 minit selama 20 episod yang menampilkan Datuk AC sebagai Jefri Dom. Jefri Dom merupakan seorang pengusaha kafe yang pernah hidup pada zaman 60-an dan masih berasa relevan pada masa ini.

Jefri Dom mempunyai beberapa orang pekerja kafenya, iaitu Amira, Ali, Leman dan Nasir. Mereka berlima akan membincangkan pelbagai topik-topik hangat pada masa ini bersama beberapa artis jemputan, setiap episod.

Ingin bergelak ketawa seperti pada zaman 60-an? Jangan lupa saksikan ‘Pop Yeah Yeah’ yang akan bersiaran pada setiap hari Sabtu, pada pukul 9 malam di TV3. Dapatkan maklumat lanjut Pop Yeah Yeah di laman media sosial Facebook, Instagram dan Twitter @TV3Malaysia serta portal infotainment rasmi, xtra.com.my.

tonton turut disesuaikan ke servis video hibrid bersama aplikasi terbaharu bermula tahun 2016 dengan tawaran servis PERCUMA (AVOD) dan video langganan atas permintaan (Subscription based Video On Demand) (SVOD) yang dikenali sebagai tonton VIP dengan tawaran 30 ribu jam drama, filem serta rancangan hiburan tempatan dan Asia, termasuk acara anugerah berprestij secara HD.

Dato AC Mizal AKA Jefri Dom
Oktovia Manrose (2)
Emelda Rosemilia (2)
Izzue Islam (2)
Armada Ammar (1)
Armada Ammar (2)

One Comment

Leave a Reply
  1. Kenapa tayang jam 9.00 malam? Sepatutnya pengganti Teater Malindo yang dipanggil CEREKARAMA tayang lepas slot Buletin Utama la.. Sitkom Pop Yeh Yeh boleh tayang lewat petang, paling elok jam 6.00 petang..

Leave a Reply

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Shopee, Simplysiti CIMB Islamic Umum Kerjasama, Bakal Anjur Mini Konsert

Japanese Restaurant KOMA opens at Marina Bay Sands