in , ,

Daripada Papan Iklan Boleh Lipat kepada Pertunjukan Dron Boleh Lipat

Daripada Papan Iklan Boleh Lipat kepada Pertunjukan Dron Boleh Lipat, Pemasaran Kreatif Telefon Boleh Lipat Galaxy Dilihat Di Seluruh Dunia

Dunia terpikat dengan daya tarikan telefon boleh lipat yang tidak dapat dinafikan.

Galaxy Z Flip4 dan Galaxy Z Fold4 Samsung Electronics telah menjadi ikon dalam pasaran telefon pintar global. Selain reka bentuk yang menarik perhatian dan fungsi unik peranti, Samsung telah melancarkan pelbagai kempen pemasaran kreatif di bandar-bandar di seluruh dunia untuk menjana minat di kalangan orang ramai.

Untuk meneroka beberapa cara unik syarikat mengiklankan peranti boleh lipatnya yang popular, Bilik Berita Samsung mempamerkan beberapa kempen yang membuatkan pengguna di seluruh dunia tidak sabar-sabar untuk membeli Galaxy Z Flip4 dan Z Fold4.

Merakam Sudut Terbaik Anda di Brazil

Di Rio de Janeiro dan São Paulo di Brazil, orang yang lalu lalang boleh melihat sekilas Galaxy Z Flip4 dengan melihat papan iklan berskala besar di luar rumah (OOH) yang berpusat pada tema “Kehidupan Dilihat dari Sudut Terbaik.” Siri iklan ini memaparkan rupa telefon apabila ia dilipat. Jika anda memuat naik swafoto di media sosial dengan hashtag #GalaxyExperienceRJ, foto itu dipaparkan pada papan iklan besar dalam bentuk paparan penutup Galaxy Z Flip4. Di samping itu, papan iklan jam yang dipasang di empat tempat di pusat bandar menarik perhatian orang ramai, kerana papan iklan itu secara fizikalnya terlipat dan terbentang seperti peranti itu sendiri.

Kerusi Berbentuk Galaxy Z Flip4 yang Menarik dan Mudah di Belgium

Di Belgium, Samsung memasang kerusi dalam bentuk Galaxy Z Flip4 di perhentian bas. Telefon boleh digunakan sebagai kerusi sebenar, menyediakan tempat duduk yang selesa dan paparan yang menyeronokkan untuk mereka yang menunggu bas. Pemasaran perhentian bas yang menyeronokkan itu bermula pada 26 Ogos dan berjalan selama kira-kira sebulan di lima tempat berbeza, termasuk jalan mewah Avenue Louise di Brussels dan jalan Opera Antwerp di Belgium.

Telefon Yang Bergerak Bersama Anda di Republik Czech

Feature Article_From A Foldable Billboard To A Foldable Drone Show, Creative Marketing Of The Galaxy Foldable Phones Kv
Pembalut trem di Prague, Republik Czech, bertindak sebagai pengiklanan OOH bergerak di bandar

Bermula pada 22 Ogos, trem berwarna ungu yang memaparkan salah satu warna ikonik Galaxy Z Flip4 akan berjalan di seluruh bandar Prague di Republik Czech. Selain itu, FlexCam Z Flip telah dibentuk untuk dipadankan dengan tingkap trem, menjadikan penumpang trem kelihatan seolah-olah mereka adalah subjek yang dirakam oleh telefon. Lebih banyak trem di laluan berbeza akan menampilkan pembalut hiasan ini sehingga Februari tahun depan, membantu mengangkut penumpang sambil menarik perhatian mereka yang berada di bandar.

Terangi Malam Dengan Siri Galaxy Z di Taiwan

Global-Marketing-Campaign_Taiwan
Acara unik menggunakan 500 dron semasa pelancaran Galaxy Z Fold4 dan Galaxy Z Flip4 baharu di Taiwan

Menggabungkan kedua-dua teknologi terkini dan peranti telefon pintar Galaxy baharu, Samsung melancarkan Galaxy Z Fold4 dan Galaxy Z Flip4 melalui pertunjukan dron yang menawan di Riyue Tan (Sun Moon Lake) di Taiwan. Memandangkan telefon mempunyai simetri menegak dan mendatar, reka bentuknya menyerupai cermin.

Begitu juga dengan pantulan Bulan di permukaan tasik juga mempunyai kualiti seperti cermin. Diilhamkan oleh imejan ini, Samsung Electronics Taiwan memilih Sun Moon Lake untuk tapak pertunjukan dron, dengan harapan dapat mewujudkan sinergi melalui acara dengan persamaan antara produk dan lokasi.

Semasa pameran itu, sejumlah 500 dron, yang disegerakkan dan diatur dalam tempoh latihan selama 30 hari, dilengkapi dengan lampu terang dan bergerak ke seluruh langit untuk membentuk siluet Galaxy Z Fold4 dan Z Flip4 serta perkataan “Galaxy” dan banyak lagi. Drone itu menghiasi langit malam dan menyentuh hati mereka yang berada di acara itu.

For more information on the Galaxy Z Flip4, visit: https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-flip4/buy/ 

For more information on the Galaxy Z Fold4, visit: https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-fold4/buy/ 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ijab Kabut

Drama Siri IJAB KABUT Lakonan Azira Shafinaz, Fadlan Hazim & Iedil Putra

Exists | 17

Konsert Exists Reunion Kembali Ke Singapura Pada 14 Januari 2023