in ,

Mira Filzah Pikat Hati Adi Putra dalam CINTA SI WEDDING PLANNER

Siapa sangka, Adi Putra yang sentiasa kelihatan serius, tegas dan sedikit ego berjaya dilembutkan dengan keayuan dan kesopanan pendatang baharu dalam bidang lakonan yang juga model pakaian muslimah iaitu Mira Filzah.

Namun anda jangan salah sangka, Adi Putra hanya terpikat dengan Mira Filzah dalam drama terbaharu lakonan yang menggandingkan mereka berdua sebagai hero dan heroin untuk drama terbaharu slot Akasia bermula 30 Disember ini, iaitu Cinta Si Wedding Planner.

Untitled

Mira Filzah Pikat Hati Adi Putra dalam CINTA SI WEDDING PLANNER

[dropcap]C[/dropcap]inta Si Wedding Planner yang diadaptasi daripada novel nukilan Dhiyana terbitan Karya Seni ini turut dilakonkan Fadlan Hazim, Shikin Kamal, Shima Anuar, Rosnah Johari, Dian P.Ramlee, Wan Sharmila, Idris Md. Diah dan ramai lagi. Drama 28 episod ini hasil terbitan Primeworks Studio, diarahkan oleh Along Kamaluddin manakala skrip ditulis oleh oleh Mufid Suhaimi.

Izara Batrisya (Zara), si wedding planner, tidak menduga cinta yang disulam bersama sepupunya, Bazli selama 4 tahun musnah kerana sebuah hakikat. Dalam hati Zara ketika itu, hanya ada Bazli, sepupunya sendiri. Walau terkadang Zara sering tertanya perasaan dihatinya itu benar-benar cinta atau hanya kasihkan Bazli sebagai seorang abang. Namun jodoh sememangnya bukan milik mereka. Satu hakikat yang selama ini dirahsiakan oleh Mak lang dan Pak Lang memudarkan rasa kasih di hati Zara.

Pertemuan Fariz dan Zara kerana berebutkan tempat parkir kereta telah mendatangkan satu perasaan kepada Fariz. Fariz Adryan (Fariz), bekas tentera laut pernah dicurangi Shirah, kekasih yang hampir menjadi tunangannya, sehingga tertutup pintu hati untuk sebarang wanita. Kerana itu juga, Fariz selalu sahaja bersikap tegas dan ego apabila berdepan dengan Zara. Berlaku pertemuan demi pertemuan yang tak disangka antara Zara dan Fariz. Pertemuan di kampung halaman Zara secara kebetulan membuka ruang yang lebih untuk Fariz mengenali Zara.

Meski Fariz selalu mengejek dan menguji Zara, hanya lelaki itu dapat membuatkan Zara melupakan Bazli. Dalam kerasnya hati lelaki itu, ada juga penyayangnya. Mereka saling mengenali dan berkahwin. Karakter Fariz yang panas baran telah berubah menjadi suami yang sangat baik dan begitu juga Zara yang menjadi isteri sempurna kepada Fariz. Sehinggalah, cinta pertama Fariz, Shirah muncul kembali dan menyebabkan rumahtangganya berantakan. Zara yang kecewa dengan perubahan sikat Fariz, menuntut cerai dan membawa diri ke bumi Auckland.

Apakah tindakan Fariz, dan adakah musnah rumah tangga mereka? Ikuti kesudahan drama lakonan Mira Filzah dan Adi Putra yang pasti mencuit hati anda dalam Cinta Si Wedding Planner, setiap Isnin hingga khamis, jam 6.58 malam di TV3. Jika anda ketinggalan untuk mengikuti drama ini sila layari www.tonton.com.my untuk siaran ulangannya.

Untitled
Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Rahsia Di Sebalik Sinematografi Meletop Dalam Filem DILWALE

Episod Ikon Hafiz Suip Seiras Seirama Cetus Tanda Tanya