in , ,

Cerapan tentang Aliran Tempahan Hotel airasia MOVE Pada Tahun 2023

Sentiasa ada sesuatu untuk semua orang di airasia Superapp, salah satu ejen pelancongan dalam talian (OTA) yang paling pesat berkembang di rantau ini, yang mempunyai lebih 700 syarikat penerbangan dan 900,000 hotel untuk anda pilih!

Aplikasi Tempahan Perjalanan Terbaik Asia, airasia MOVE (dahulunya airasia Superapp) memperkenalkan destinasi hotel pilihan yang ditempah oleh penggunanya pada tahun 2023, dengan destinasi domestik di Malaysia (Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Kuching, Kota Kinabalu) mengambil tempat teratas, bersama-sama dengan Bangkok di Thailand dan Bali di Indonesia yang terus menjadi pilihan popular dalam kalangan pelancong.

Selain daripada destinasi popular sepanjang masa ini, airasia MOVE berbesar hati untuk berkongsi pandangan lanjut tentang lebih banyak destinasi yang disyorkan untuk 2024:

Berdasarkan tempahan yang dibuat pada tahun 2023, hotel yang paling banyak ditempah mendedahkan pilihan yang berbeza-beza bagi pengguna airasia MOVE di seluruh wilayah yang berbeza. Di Malaysia, hotel yang paling banyak ditempah adalah di Pulau Pinang dan Kuala Lumpur. Sementara itu, hotel di Palembang dan Bangkok mendahului senarai untuk Indonesia dan Thailand, masing-masing. Di Filipina, Manila dan Boracay memperoleh kedudukan teratas dari segi tempahan hotel.

Beige and Brown Boho Group Project Presentation - 1

Sebilangan besar 74% daripada tempahan adalah antara RM250 dan RM400 setiap malam, dengan keutamaan yang kukuh untuk penginapan butik yang menampilkan tema unik yang memberikan keseimbangan kemampuan dan keselesaan.

Dari segi jenis pengembara, pasangan dan pengembara solo mendahului, masing-masing membentuk 43.8% dan 33.8% daripada pangkalan pengguna, diikuti oleh pengembara berkumpulan sebanyak 13.6% dan keluarga sebanyak 8.8%. Ini menunjukkan trend perjalanan ke arah penerokaan yang lebih intim dan bebas, menekankan tarikan airasia MOVE sebagai platform OTA (ejen pelancongan dalam talian) yang mudah kepada pelbagai profil pengembara.

40.7% tempahan hotel berlaku dalam tempoh yang singkat iaitu 3 hari sebelum perjalanan yang dijadualkan. Jangka masa paling popular seterusnya untuk tempahan adalah dalam lingkungan 4 hingga 14 hari. Aliran ini menunjukkan pengguna yang kebanyakannya menempah hotel untuk percutian pendek hujung minggu dan perjalanan perniagaan.

Manakala untuk Penerbangan + Hotel (SNAP), produk yang menampilkan penerbangan dan hotel dalam satu tempahan, 15% daripada tempahan telah dibuat 8 hingga 14 hari sebelum perjalanan yang dirancang. Diikuti dengani tempahan dibuat dalam masa 0 hingga 7 hari. Ia membongkar kepelbagaian tingkah laku perancangan pengguna airasia MOVE, daripada perjalanan yang dirancang secara strategik kepada melakukan sebarang tempahan secara spontan. Dengan kombo penerbangan dan hotel, ia menawarkan kemudahan kepada pengguna untuk memproses perancangan percutian tanpa tekanan dan tanpa kebimbangan pada harga yang tiada tandingan, seterusnya meningkatkan pengalaman perjalanan keseluruhan.

Perhatian buat semua penggembara! Jangan lupa Jualan 3 Hari yang mana pengguna boleh menikmati potongan tambahan RM30 untuk semua hotel dengan kod promosi [FLASHSALE] antara 19 hingga 21 Januari 2024 dengan mengklik ikon ‘Hotel’ di airasia Superapp. Jangan lepaskan tawaran bernilai untuk wang ini dan tawaran ini sangat sesuai untuk percutian anda yang seterusnya.

Sentiasa ada sesuatu untuk semua orang di airasia Superapp, salah satu ejen pelancongan dalam talian (OTA) yang paling pesat berkembang di rantau ini, yang mempunyai lebih 700 syarikat penerbangan dan 900,000 hotel untuk anda pilih!

Ikuti perkembangan terkini dengan segala-galanya daripada airasia Superapp dengan mengikuti @airasiasuperapp di Instagram, Threads & TikTok atau @airasia di X untuk mendapatkan kemas kini terkini mengenai tawaran airasia Superapp! 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

UYAINA ARSHAD

Uyaina Arshad Dapat Wang Tunai Daripada Raja Permaisuri Agong

Ikhwan Minta Penyampai Radio Reda & Terbuka Jika Kontrak Ditamatkan