in ,

Celcom Perkenal Kempen #Icancaremy

Celcom Axiata Berhad melancarkan kempen #ICanCareMy,dengan kerjasama Universiti Malaya (UM), untuk menjaga kesejahteraan dan mengurangkan jumlah kucing yang terbiar di Lembah Klang.

#ICanCareMy Celcom dilancarkan oleh Zuraida Kamaruddin, Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Malaysia, dan turut disertai oleh Ahli Parlimen Batu, P. Prabakaran, Zuraida Jamaluddin, Ketua Pegawai Korporat Celcom Axiata Berhad, dan Dr. Rizal Razman, Timbalan Pengarah bagi pihak Universiti Malaya.

CELCOM MEMPERKENALKAN KEMPEN #ICANCAREMY

Idham Nawawi, Ketua Pegawai Eksekutif Celcom Axiata Berhad, berkata Celcom, sebagai entiti korporat yang bertanggungjawab dan prihatin, berbangga dapat meluahkan sokongan melalui #ICanCareMyserta pelbagai cara dan saluran untuk mengenal pasti penyelesaian kepada isu-isu sosial.

“Menjaga kesejahteraan haiwan adalah salah satu ciri kepentingan jenama, dan kami berharap sokongan yang diberi dapat memberi kesejahteraan di Malaysia.

Kami gembira dapat bekerjasama dengan Universiti Malaya untuk membuat perbezaan kebajikan yang positif dengan menekankan betapa pentingnya menjaga haiwan domestik dan mengurangkan kes-kes penderaan serta penganiayaan. Ia adalah tanggungjawab sosial yang tidak sepatutnya dibiarkan tanpa pengawasan, kerana kesejahteraan haiwan juga merupakan sebahagian daripada ekosistem masyarakat kita,”


– Idham Nawawi, Ketua Pegawai Eksekutif Celcom Axiata Berhad

#ICanCareMytelah mewujudkan kesedaran tentang kebajikan haiwan melalui program edutainment yang dianjurkan di sekolah-sekolah dan acara-acara awam yang terpilih. Lebih banyak program akan diperkenalkan dalam masa terdekat untuk rakyat Malaysia mengambil bahagian serta memberi sokongan mereka melalui laman web # ICanCareMY.

Mereka juga boleh menyumbang secara digital dengan aplikasi e-Wallet Boost, dengan memilih Donationpada halamanDo Moredan mencari I Can Caredan derma. Dana yang diterima akan digunakan oleh UM untuk penyelenggaraan dan pengurusan penyimpangan.

Celcom secara aktif bergiat dalam pelbagai bentuk kebajikan sosial dengan menyediakan program-program dengan pelbagai infrastruktur, latihan dan platform yang diperlukan untuk membolehkan masyarakat kurang bernasib baik menjadi sebahagian daripada ekonomi digital.

CELCOM MEMPERKENALKAN KEMPEN #ICANCAREMY

Program-program seperti DesaMall, SiswaMall dan Pribumi Mall membolehkan golongan kurang bernasib baik mendapat kemahiran keusahawanan digital dan pelbagai peluang dalam ekonomi.

Di samping itu, Celcom memperluaskan keterangkuman dan kesamarataan dalam pendidikan kepada beratus-ratus pelajar yang kurang bernasib baik melalui program Tuisyen MARA-Celcom, Digital Innovators dan Siswapreneur.

Selain itu, Program Pembangunan Vendor Celcom juga memberi tumpuan kepada pembangunan vendor kecil tempatan melalui pelbagai program pembangunan kapasiti.

Untuk maklumat lebih lanjut tentang aktiviti #ICanCareMyyang akan datang, sila layari www.icancare.my

CELCOM MEMPERKENALKAN KEMPEN #ICANCAREMY

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Drama RAISHA 2 Lakonan Diana Danielle

Betul Ke Zamani Kini Sedang Bercinta?