in

Cara Senang Buka Bisnes di Usahawan.com

Budiey terfikir, sampai bila nak jadi blogger sepenuh masa. Kalau diberi peluang dan cukup modal, Budiey teringin sangat nak jadi seorang usahawan. Dalam erti kata lain, nak jugak buka bisnes jual barang. Secara online pun jadilah kan. Artis kita pun ramai yang dah berjinak berniaga. Contoh terdekat, masa trip ke Korea bersama Awal Ashaari & Scha Alyahya minggu lepas, Budiey ada gak borak dengan diorang pasal kedai kasut dan baju yang dibuka di eCurve. Melalui cerita diorang, Budiey rasa nak bukak satu kiosk tapi semua tu bukan senang nak mulakan. Ilmu pengetahuan tentang dunia perniagaan pun kita kena tahu gak. Sekurang-kurang, kita kena tahu serba sedikit tentang pengurusan perniagaan.

Budiey cuba google pasal dunia usahawan ni, lalu terjumpa dengan sebuah laman web Usahawan.com yang diuruskan sepenuhnya oleh syarikat 100% milik Bumiputera. Ditubuhkan pada tahun 2005, usahawan.com ini merupakan projek keusahawanan rakyat Malaysia yang sesuai dengan standard dan citarasa pasaran tempatan. Pendek kata, segala tentang perniagaan akan diajar secara berkesan kat laman web ini. Lagi pula, laman web ini menyarankan

Yang penting, usahawan.com ini mencipta peluang perniagaan baru di samping membantu mengembangkan perniagaan kita.

Usahawan.com menjurus ke arah menjadi penyedia peluang perniagaan yang serba-boleh dan berkesan di negara ini. Tujuannya adalah untuk membantu peniaga kecil & sederhana, pesara, graduan, bakal usahawan untuk memiliki dan mengendalikan perniagaan yang berjaya dan berkembang maju.

Teras perniagaan di usahawan.com adalah untuk membina hubungan baik dengan pelanggan dan untuk menjadi lebih peka terhadap citarasa pelanggan yang sentiasa berkembang.

Pakej perniagaan yang ditawarkan oleh Usahawan.com sesuai untuk diniagakan secara part-time atau full-time samada di rumah, kedai, kiosk, karnival, ekspo, pejabat, sekolah, kolej, universiti mahupun secara online bergantung pada jenis perniagaan yang dipilih.

Mungkin ramai yang tertanya, sebab musabab kenapa perlu memilih Usahawan.com sebagai rakan perniagaan?

Sebab 1: Bukan Sistem Francais
Tawaran pakej perniagaannya adalah bukan francais. Oleh itu, jimatkan sebahagian besar dari wang anda daripada membayar yuran untuk francais, bayaran royalti bulanan dan lain-lain kos. Anda tidak akan terikat dengan pelbagai sekatan sistem francais dan mempunyai kebebasan untuk menggunakan kemahiran untuk memasarkan produk anda sendiri.

Sebab 2: Harga yang Berpatutan
Pakej perniagaan yang ditawarkan dengan harga yang amat berpatutan dan boleh dimulakan serta-merta. Usahawan.com bukan orang tengah dan semua produk diperolehi secara langsung daripada kilang, pengeluar dan pengimport

Sebab 3: Latihan Percuma
Usahawan.com memberi demo / latihan secara PERCUMA berdasarkan permintaan yang akan diadakan di pejabat mereka.

Sebab 4: Sokongan Selepas Jualan
Usahawan.com tidak membiarkan anda berlalu begitu sahaja selepas membuat pembelian. Selagi mana yang anda diperlukan, mereka menawarkan khidmat bantuan teknikal dan khidmat.

Antara pakej-pakej perniagaan yang ditawarkan seperti:

Twisto
Twisto ialah hidangan makanan segera dari Mexico & Perancis yang benar-benar bersifat Antarabangsa Kini ditampilkan dengan citarasa Malaysia. Ia boleh dijadikan snek atau pemanis mulut dan boleh dinikmati pada bila-bila masa oleh sesiapa sahaja tidak kira golongan tua mahupun muda!

Pakej Perniagaan Twisto ini merangkumi Kiosk, Dapur Khas, Tepung, Pelbagai Jenis Perisa, Pembungkusan Produk, Latihan, Sokongan, Perkhidmatan Selepas Jualan dan Alatan-alatan khas yang lain.

Tanpa Yuran Francais, Tanpa Bayaran Royalti, Tanpa Caj Tersembunyi. Untuk info lanjut tentang Twisto, sila klik SINI

Pakej Twisto Rm1800 | 4

Bubble Waffle
Bubble Waffle merupakan alternatif bagi waffle, teksturnya lebih menyerupai bubble a (gelembung-gelembung kecil) atau butiran telur yang bercantum dengan penampilan menarik.

Sajian pantas dan mengenyangkan menjadi pilihan masyarakat yang sentiasa sibuk dengan tugas seharian, boleh dijadikan sebagai menu sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam.

Pakej yang berharga serendah RM690 (harga asal RM890) ini merangkumi Mesin Bubble Waffle Gas, Banner, Display, Tepung Waffle, Pelbagai Jenis Jem, Pembungkusan Produk, Latihan dan Alatan Khas yang lain yang mana kesemuanya akan menjadi milik rakan niaga.

Untuk tahu lebih lanjut tentang Bubble Waffle ni, sila klik SINI

Pakejwaffle | 5

Cetak T-Shirt & Cenderahati
ernahkah anda terfikir urusan perniagaan anda akan menjadi semudah ini? Kami mempunyai jawapan untuk persoalan itu. Produk yang cuba dipasarkan ini mampu membuatkan anda tersenyum puas dengan hasilnya. Produk ini sangat baik dan kini harganya jauh lebih rendah sehingga membolehkan anda mampu memilikinya.

Peluang perniagaan yang anda impikan boleh dimulakan serta merta sebaik anda membeli mesin serbaguna ini. Ia merupakan perniagaan yang tidak tepu dan peluang terbuka luas untuk semua orang yang berminat. Mesin ini juga jauh lebih murah dan menjimatkan jika hendak dibandingkan dengan mesin pencetakan industri yang lain.

Anda boleh mencetak T-shirt dan pelbagai jenis cenderahati di ruang kerja dengan selesa dan segera boleh menyimpannya setelah tugas mencetak selesai.

Untuk info lebih lanjut tentang Cetak T-Shirt & Cenderahati ni, sila klik SINI

Pakej Cetak All In One T Sh | 6

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Temubual Eksklusif Bersama Forteen

Portal GUA Bantu Rumah Kebajikan