in ,

Bukan Miliku Pertaruhan Pertama Kumpulan U9

Kumpulan U9 ditubuhkan pada pertengahan tahun 2017. Dianggotai oleh Hairul sebagai vokalis , Naqib sebagai bassist, Syed Ahmad sebagai gitar utama , Dann sebagai gitar ke 2 dan Aiman sebagai pemain drum. Naqib, Syed Ahmad, Hairul dan Dann dilahirkan pada tahun 2002. Sekarang mereka berumur 15 tahun. Aiman drummer pula dilahirkan pada 2006. Sekarang Aiman berumur 11 tahun. Mereka berlima tinggal di berlainan tempat. Hairul di Negeri Sembilan, Naqib di Perak, Syed Ahmad di Putrajaya, Dann di Kelantan dan Aiman di Selangor. Naqib, Dann dan Syed Ahmad belajar di sekolah yang sama di Kuala Lumpur. Band ini diketuai oleh Naqib selaku bassist. Mengharap single pertama “Bukan Milikku” boleh membawa kejayaan.

Menurut Hairul selaku vokalis , Bukan Milikku merupakan sebuah lagu yang cukup sinonim dengan jiwa remaja . Tidak hanya itu, single ini boleh diterjemahkan sebagai 100 peratus berkait ruang lingkup kehidupan personal dan karier seninya.Selain itu apa yang lebih menarik kumpulan ini merupakan pelajar di sekolah seni malaysia kuala lumpur serta aktif dengan acara seni yang lain seperti lakonan dan teater,lagu ini telah diterima baik dengan tontonan hampir 116,000 sejak di lancarkan hampir 3 minggu.

Menurut Haiqa lagi, cabaran kami di usia yang muda sekitar 11-15 tahun ialah kami datang dari negeri berbeza dan selalu berjauhan agak sukar bagi kami untuk mengimbangi masa atas faktor lokasi,pelajaran dan karier dalam muzik dan berharap pergorbanan kami ini dapat memberi impak yang positif serta di terima oleh pendengar muzik tanah air.

u9

Lagu Bukan Milikku ini hasil ciptaan anas adnan berkisar tentang lagu “Bukan Milikku”
kami memilih lagu ini sebagai lagu pertama kami kerana kebanyakan org mengalami kisah cinta yang rumit. Tidak semua org akn mndpt balasan cinta dari gadis yang dicintai mereka. Ia adlah sebuah lagu yg sedih ttg seorg lelaki yg tidak dibalas cintanya tetapi dia memilih untuk meyimpan perasaan untuk gadis tersebut dari jauh sahaja serta cinta adalah bukan untuk dimiliki tetapi untuk dihargai

“Kelainan single ini jika dibandingkan dengan lagu-lagu masa kini ialah keindahan melodi melakolik dan digarap liriknya yang matang. Tidak hanya itu, saya turut menekankan aspek vokal secara total. Begitupun, kalau didengari semula, susunan muzik untuk lagu ini lebih moden dan bercitarasa alaf ini ,” kata Haiqal yang cukup ternantikan pengambaran Music Video akan di buat dalam waktu terdekat ini.

Menyambung bicara, pembikinan dan proses di belakang tabir untuk single ini memakan masa selama dua bulan sebelum ia siap sepenuhnya

“Sejujurnya, komposer lagu ini merupakan seorang individu yang kreatif dan memiliki citarasa tinggi dalam setiap naskhah dihasilkan olehnya. Lebih menarik, dia sanggup bereksperimen sehingga mengeluarkan aneka versi demo Bukan Milikikku sebelum saya membuat keputusan untuk memilih yang terbaik.

“Harapan saya agar single ini bakal meraih tumpuan peminat sekali gus dapat memberi sokongan terhadap sumbangan kecil hasil seni saya bersama komposer ini. Tidak ketinggalan, saya sentiasa berambisi tinggi untuk terus menghadirkan lagu-lagu berkonsep unik bagi lebih mewarnai kanvas bidang hiburan tempatan.

u9

Para peminat kini boleh melayari video lirik lagu “Bukan Milikiku ” di youtube

Bukan Milikku merupakan satu lagi terbitan & edaran Insictech Musicland Sdn Bhd.
lagu Bukan Milikiku boleh didapati di semua platform utama spt Caller Ringtone Purchase:Maxis, Digi, Celcom, U Mobile & Tunetalks
Muzik video: youtube & dailymotion
Sound Recording Purchase : iTunes
Sound Recording Streaming : Apple Music, Spotify, Deezer, Joox, Yonder, KKBox, Akazoo dn kesemua platform muzik yg hebat

u9

u9

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Telemovie SALJI UNTUK MABEL

Altimet Bergabung Bersama Pekin Ibrahim & Faizal Hussien Jayakan Lagu KL WANGAN