in ,

Bob Lokman Mohon Doa Orang Ramai, Kini Dirawat di CCU Hospital

Penulis lirik dan pelakon, Bob Lokman, 57, kini menerima rawatan lanjut di Unit Penjagaan Koronari (CCU) Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah, sejak empat hari lalu.

Bob atau nama sebenarnya Mohd Hakim Lokman berkata, dia dimasukkan ke CCU hospital berkenaan berikutan jantungnya di bahagian atas bergerak terlalu laju dan tidak stabil.

“Selepas menunda beberapa kali temujanji dengan doktor sebelum ini berikutan kes C0vid 19 yang tinggi, saya datang membuat pemeriksaan susulan di hospital minggu lalu.

“Pemeriksaan doktor mendapati jantung saya di bahagian atas bergerak terlalu laju dan tidak stabil. Jadi, saya perlu dimasukkan ke CCU untuk pemantauan sepenuhnya sehingga stabil semula,”

– Bob Lokman
Bob Lokman Mohon Doa Orang Ramai, Kini Dirawat di CCU Hospital

Penulis lirik lagu Isabella ini juga memohon orang ramai mendoakan kesihatannya agar sembuh semula dan dibenarkan pulang ke rumah segera kerana isteri dan anak-anaknya menetap di Kota Bharu, Kelantan.

“Mohon doakan kesihatan saya sembuh semula. Saya minta maaf dan nak ucapkan terima kasih kepada anda semua yang mendoakan saya. Hanya Allah saja mampu membalas.

“Saya sepatutnya sudah dimasukkan ke CCU di h.ospital ini enam minggu lebih awal, tetapi disebabkan penularan C0vid 19 maka ia ditunda dan sekarang tak boleh lagi kerana pergerakan jantung saya terlalu laju,”

– Bob Lokman
Bob Lokman Mohon Doa Orang Ramai, Kini Dirawat di CCU Hospital

Menerusi laporan pada 19 September lalu, Bob berkata, dia juga akur keadaan kesihatannya sudah tidak sepenuhnya pulih seperti dulu kerana ada masa dia sihat dan kadangkala s.akit.

Katanya, soal sakit nak datang memang tak boleh dijangka. Kalau kurang sihat pun, biasanya dia akan mengalami masalah pernafasan kerana sesak nafas disebabkan air berlebihan dalam paru-paru dan dia kena tahan minum air tetapi perlu buang air kecil dengan kerap.

Terdahulu, Bob yang sebelum ini mengalami m.asalah jantung selamat menjalani pemb.edahan membetulkan degupan jantung iaitu Cardiac Resynchronization Therapy & Defibrillator (CRTD) di h.ospital yang sama pada awal Disember tahun lalu.

Bob Lokman Mohon Doa Orang Ramai, Kini Dirawat di CCU Hospital

“Saya ucapkan terima kasih kepada semua yang sudah membantu menghulur sumbangan dan saya juga mohon maaf kepada semua di atas kes.ilapan dan kes.alahan dalam kerjaya seni saya.

Maafkan segala dosa saya sekiranya sudah membuat anda semua m.arah, benci dan tidak suka pada lawak dan lakonan saya ketika aktif dahulu,” katanya.

– Bob Lokman

Bob yang turut menghidap beberapa peny.akit k.ronik lain memaklumkan memang rutin bulanannya menjalani pemeriksaan kes.ihatan di h.ospital.

Katanya, kos ubat-ubatannya setiap bulan mencecah RM 700 dan dia bersyukur masih ada rakan-rakan, pihak berkaitan dan badan bukan kerajaan (NGO) seperti M.uslim Care Malaysia menghulurkan b.antuan.

Menurut Bob, bagi menyara keluarga ketika ini dia bergantung kepada pendapatan hasil jualan tempahan makanan yang disediakan isterinya, Relawati Daud.

Sumber: Harian Metro

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

IM Nazrul Berkolaborasi Bersama Shidee Khayran dalam Single SEMBUNYI LARA

Sasha Saidin Dah Ambil Empat Dos Vaksin, Akui Tiada Kesan Sampingan