in

Berselfie Sambil Beramal Dengan Selfie App Line B612

LINE, peneraju platform kehidupan di dunia dengan 181 juta pengguna aktif setiap bulan di seluruh dunia, akan meraikan sambutan Hari Wanita Antarabangsa menerusi Kempen #Yes2Nomakeup, bermula 10 Februari hingga 8 Mac depan.

Bersempena sambutan Hari Wanita Antarabangsa, LINE akan mendermakan RM0.50 bagi setiap selfie yang diambil menerusi aplikasi Selfie B612. Rakam, kongsi, hashtag #Yes2Nomakeup, dan tag tiga rakan anda

Kempen ini bertujuan untuk meraikan kecantikan wanita dan menggalakkan wanita di seluruh Malaysia untuk memuat naik gambar selfie mereka tanpa solekan menerusi saluran media sosial seperti Instagram dan Facebook. Bagi setiap selfie yang diambil, LINE akan menyalurkan RM0.50 kepada Persatuan Bertindak Wanita (AWAM). Menerusi kempen ini, LINE berharap dapat menerapkan idea bahawa semua wanita adalah sempurna seadanya mereka.

Untuk turut serta dalam kempen amal yang menyeronokkan ini, peserta perlu mengambil gambar selfie menggunakan aplikasi selfie B612 sambil memakai kemeja-t berwarna putih dan tanpa sebarang mekap. Peserta kemudian perlu memuat naik hasil selfie itu di rangkaian sosial masing-masing, hashtag #Yes2Nomakeup dan tag tiga rakan untuk menyebarkan maklumat ini. Hanya selfie dengan tera air B612 yang dapat dikesani dengan #Yes2Nomakeup layak dikira sebagai sebahagian daripada derma itu.

Berselfie Sambil Beramal Dengan Selfie App Line B612

Kempen ini dimeriahkan lagi dengan penampilan istimewa dan penyertaan selebriti seperti Nora Danish, Atikah Suhaime, Soo Wincci, KeQing, dan selebriti lain yang gambar selfie tanpa solekan telah dimuat naikkan ke platform media sosial masing-masing.

“Kami percaya semua wanita punya kecantikan yang tersendiri, dan mereka perlu yakin dan selesa dengan diri mereka. Kami amat teruja dengan Kempen #Yes2Nomakeup ini dan berharap ia menjadi satu permulaan yang dapat mendorong wanita di Malaysia untuk memahami idea sebenar kecantikan. Oleh itu, bersempena Hari Wanita Antarabangsa ini, marilah bersama kita mengatakan ya kepada wajah bebas solekan dan jangan lupa mencabar rakan-rakan wanita lain untuk menyertai kempen ini!” kata Pengurus Perhubungan Awam LINE Malaysia, Patricia Yeoh.

Dilancarkan oleh LINE untuk iOS dan Android, B612 adalah aplikasi kamera yang direka khusus untuk penggemar selfie. Ia menghindarkan sebarang ciri yang tidak diperlukan dan hanya menumpu untuk menjadikan selfie anda kelihatan lebih cantik dan hebat.

Mengapa B612 sangat istimewa?

  • Dengan kamera pandang-depan, selfie mudah dirakam hanya dengan menyentuh di mana saja bahagian skrin
  • Tekan dan tahan skrin untuk merakam video selfie selama 3 saat
  • 64 penapis direka khusus untuk kaki selfie
  • Pemfokusan-lembut tanpa perlu persediaan sebelumnya
  • Juga lengkap dengan ciri kolaj yang mudah digunakan
  • Tiada bunyi kedengaran apabilia pengatup lepas, jadi anda tidak perlu bimbang dengan orang di sekeliling
  • Tidak pernah sebegini mudah untuk berkongsi dengan rakan-rakan

Muat turun B612

App store: https://itunes.apple.com/us/app/b612-selfie-with-the-heart/id904209370?mt=8

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.linecorp.b612.android&hl=en

Homepage LINE

PC: http://line.naver.jp/en/

Mobile: http://line.naver.jp/app/en/

Untuk Rakan Kongsi LINE
http://line.naver.jp/partner/pc/index/en

Laman Facebook LINE Malaysia

http://www.facebook.com/line.malaysia

Laman Blog Rasmi LINE

http://en.lineblog.naver.jp/

YouTube Rasmi LINE

www.youtube.com/lineappglobal

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peraduan Premiere With Budiey Menonton SUNTI @FACEBOOK

Drama Bersiri TABIR ZULAIKHA Lakonan Tasha Shilla