in ,

Bermula dari Facebook, Syanie Ceritakan Bagaimana Kenal Dengan Suami

Pelakon, pelawak dan ahli perniagaan Syanie Hisham mendedahkan dia pengenalan dia dani suaminya bermula di Facebook (FB).

Menurut Syanie, dia mula berkenalan dengan Zahril Hafiz Mohammed Nor yang juga seorang perunding kewangan sejak tiga tahun lalu.

“Kalau ikutkan saya kenal suami di FB dah tiga tahun. Waktu mula-mula tu layan tak layan je.

“Rasa nak mesej, saya mesej, kalau tak, tak lah.

“Tapi pengenalan tu mula serius apabila saya berjumpa dengan dia atas sebuah urusan memandangkan dia adalah seorang perunding kewangan.

“Bila dah jumpa barulah kenal hati budi, baru tahu yang dia betul-betul nak dekat saya,” katanya.

Syanie Hisham Bertemu Jodoh, Kini Bergelar Isteri Kepada Zahril Hafiz

Ditanya mengenai kenyataan sebelum ini yang mengatakan dia telah serik untuk berumah tangga, Syanie menjelaskan jodoh pertemuan ditentukan Allah SWT.

“Itulah orang kata jangan cakap benda macam tu, jangan sebut.

“Jodoh pertemuan rahsia Allah SWT. Saya terbuka hati kerana suami seorang yang jujur dan ikhlas serta nampak usaha dia nak kenal dengan lebih dekat,” katanya.

Syanie berkata demikian ketika sesi temu bual bersama Gempak baru-baru ini.

Terdahulu, Syanie dan Zahril diijabkabul kira-kira jam 9 pagi, 19 Februari lalu.

Majlis berlangsung dalam suasana ringkas dan mematuhi prosedur operasi standard (SOP) di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI)

Menurut Syanie, majlis itu hanya disaksikan bapa, adik perempuannya dan abang kepada pengantin lelaki.

Sekadar info, bekas peserta MasterChef Selebriti musim kedua itu mendirikan rumah tangga 1996 dan bercerai pada 2002.

Seterusnya perkahwinan kedua pada 1 Mac 2014, namun berpisah pada 2016.

Sumber : GEMPAK

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Haziq Fmc | 21

Dokumentari Fotografi Malam Dalam SEMALAM DI MALAYSIA

Zarina Anjoulie | 22

Kongsi Gambar Alat Uji Kehamilan & Gambar Scan, Ramai Sangka Zarina Anjoulie Hamil