in ,

Bekas Isteri Hattan Saman Blog Hiburan Kerana Fitnah

Bekas isteri Hattan saman blog hiburan kerana fitnah. Artikel dan berita ini bersumberkan Berita Harian yang ditulis dan disiarkan pada jam 4 petang tadi. Semoga berita ini memberikan pengajaran buat kita semua.

KUALA LUMPUR: Bekas isteri penyanyi popular Hattan menfailkan saman bagi menuntut ganti rugi RM1 juta terhadap pemilik blog hiburan Oh Bulan! kerana menyiarkan artikel fitnah mengenainya.

Bekas Isteri Hattan

Noorfarashikin Othman, 32, seorang peniaga, menfailkan saman itu di pejabat pendaftar Mahkamah Tinggi, pada 3 Julai lalu melalui Tetuan Ranjit Singh & Yeoh dengan menamakan Driven Communications Sdn Bhd sebagai defendan.

Noorfarashikin bercerai dengan Hattan atau nama sebenarnya, Datuk Mohd Shukri Sahabuddin selepas dua bulan berkahwin. Hari ini kes saman itu ditetapkan untuk pengurusan kes di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Nor Bee Ariffin.

Peguam Nizam Bashir yang mewakili Noorfarashikin memberitahu media bahawa mahkamah menetapkan 10 Ogos ini bagi defendan menfailkan pembelaan dan juga pengurusan kes.

Dalam pernyataan tuntutannya, wanita itu antara lain memohon ganti rugi am berjumlah RM1 juta, ganti rugi khas, teruk, teladan dan lain-lain relif yang difikirkan wajar oleh mahkamah.

Noorfarashikin mendakwa pada Januari lalu defendan melalui laman web www.ohbulan.com menerbitkan satu artikel. Beliau berkata, artikel itu antara lain bermaksud beliau adalah seorang yang curang, tidak boleh dipercayai dan isteri yang tidak setia.

Wanita itu berkata, reputasi peribadi dan profesionalnya rosak dan beliau mengalami kesedihan, rasa malu dan tersinggung perasaan akibat penyiaran artikel itu.

Terdahulu, Hattan dan Farah Asyikin, 34, bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Pilah pada 12 januari lalu selepas disatukan pada 11 November 2011 di kediaman penyanyi tersebut di Seri Menanti.

Aduyai, income Driven Comm ni banyak gak sebab ada blog pasal permotoran yang ramai pembacanya tapi duit hasil Innity + Adsense segala pun belum tentu boleh lepas buat bayar saman ni. Banyak tu RM1juta tu. Tapi biasanya, isu ni tak lama berlarutan sangat. Macam pernah berlaku dulu, isu blog hiburan fitnah penyanyi tu macam-macam, tup tup habis macam tu je sebab nak settle di luar mahkamah. Patutnya, diorang heret sekali ke mahkamah sebagai satu pengajaran kat diorang. 

Bekas Isteri Hattan

Hattan-Dan-Bekas-Isteri-Difitnah

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Jemputan Rakaman Mentor Raya Musim 6

Program Animasi Ummi Ceritalah Pada Kami Bananana TV3