in , ,

Baru Selesai Urusan di Balai Polis, Abu Syafiq Umum Bersara dari Dunia Dakwah

Seorang pendakwah yang terkenal dengan ketegasannya dalam teguran, Abu Syafiq telah mengumumkan akan bersara dan mengundur diri daripada dunia dakwah selepas membuat satu laporan polis dan hendak fokus kepada bidang perniagaan hartanah.

Beliau juga berhasrat dengan hasil usaha perniagaannya, akan disumbangkan kepada netizen yang memerlukan.

“Alhamdulillah. Baru selesai di Ibu Pejabat Polis.

Saya mungkin akan bersara dalam dunia dakwah dan beralih ke dunia perniagaan hartanah.

InsyaAllah hasil perniagaan saya akan sumbangkan kepada netizen yang memerlukan. Doakan.”

– Abu Syafiq
Baru Selesai Urusan Di Balai Polis, Abu Syafiq Umum Bersara Dari Dunia Dakwah

Tanpa menerangkan secara jelas berkenaan isu apa, ramai membuat andaian melibatkan beberapa isu kontrv3rsi yang tercetus antara Abu Syafiq dan netizan serta kobfl1k dengan beberapa pendakwah dan personaliti TV.

Dakwah adalah tanggungjawab kita bersama sesama umat Islam, apa saja yang kita buat mudahan-mudahan mendapat keredhaan Allah SWT sebab hidup kita bertujuan untuk mencari keredhaan Allah. Semoga kita semua umat Islam bersatulah hendaknya, kiamat semakin mendekat. Perbanyakkan amal dan ibadah kepada Allah SWT.

Jadi, apa pendapat anda tentang isu ini? Jika ada pendapat dan pandangan, anda boleh menulis di ruangan komen kat bawah ini. Kita komen yang baik-baik. Semoga dengan apa yang dipaparkan ini memberikan sedikit sebanyak info dan pengajaran buat kita semua. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Fatiya Latiff 2020 | 19

Syahadah Musim Ke-14 Sepanjang Ramadan Ini di RTM

Izzue Islam | 20

Ulang Tayang Terbaik di TV9 Sepanjang Bulan Ramadan