in ,

Bapa Tasha Shila Larang Bawa Watak Jahat

Apa sahaja yang kita buat atas dunia ni, biarlah diredhai oleh ibu bapa kita. Atas seruan itu, pelakon Tasha Shilla mengakui terpaksa menolak watak-watak antagonis yang boleh menjejaskan maruah keluarga atas permintaan bapanya.

Tasha atau nama sebenarnya Natashasheila Abdul Razak, 26, berkata, dia hanya menerima watak jahat dan antagonis yang mempu memberi kesedaran kepada penonton.

“Bapa saya tidak benarkan saya bawa watak perempuan jahat seperti pelacur dan kaki disko yang mana tiada pengajaran yang ingin ditonjolkan kepada penonton. Saya juga tidak mahu penonton sendiri terpengaruh atau berasa bangga berperangai seperti itu, tapi jika jalan cerita tersebut ada pengajaran diakhirnya itu tidak mengapa.”

Tambahnya, dia kini lebih memilih dalam menerima sebarang tawaran drama atau telefilem yang bakal dilakonkan.

“Ya, sebelum menerima mana-mana watak saya lihat dulu skrip dan kekuatan cerita tersebut, bagaimanapun saya tidak memilih watak utama atau tidak sebaliknya kesan kepada penonton.”

Kata Tasha, dia bersyukur hampir tiga tahun dalam industri, dia telah diberi kepercayaan membawa pelbagai watak.

“Alhamdulillah setakat ini stesen televisyen memberi kepercayaan kepada saya untuk membawakan watak yang pelbagai. Semua watak-watak yang mencabar tahap lakonan saya dan sedikit sebanyak memberi peluang syaa belajar lebih banyak lagi.”

Bercerita tentang drama Lebaran Kasih, Tasha berkata, cabaran utama ialah ketika babak yang terpaksa mengeluarkan air mata.

“Penggambaran pada bulan puasa tiada masalah bagi saya, cuma adegan keluar air mata agak susah kerana kurang air dalam badan. Kalau hari biasa saya banyak minum air bagi menambah air dalam badan, jadi senang untuk keluarkan air mata.”

Tasha membawakan watak sebagai adik kepada pelakon Salina Saibi pulang ke kampung kerana menghidapi penyakit kanser. Bagaimanapun, kakaknya tidak menyenangi kepulangan adiknya itu yang pada awalnya telah berkahwin dengan bekas kekasih kakaknya. Drama arahan Suhaimi Lua ini akan ditayangkan pada Hari Raya pertama di TV3. Sumber: Mstar Online

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ibu Arja Lee Semakin Tenat Menderita Kanser Lelangit

Video & Gambar Siti Nurhaliza di Majlis Berbuka Puasa Universal Music