in , ,

Awal Ashaari Berkecil Hati Dengan Scha Al Yahya

Pengacara Awal Ashaari mengakui pernah berkecil hati dengan perubahan sikap isterinya, Scha Al-Yahya yang kini sedang mengandung anak sulung. Namun, Awal Ashaari memahami perubahan sikap Scha memandangkan isterinya itu sedang mengalami perubahan hormon sepanjang tempoh sembilan bulan mengandung.

awal-scha-couple

“Awal-awal dulu, adalah terasa sedikit dengan sikap Scha yang berubah-ubah, tetapi saya faham sebab perubahan itu berlaku. Cuma rasa pelik, karakternya yang lasak dan agresif sebelum ini telah berubah 100 peratus kepada wanita yang bersifat lembut dan feminin. Malah Scha juga bertukar kepada seorang wanita yang penyabar. Tetapi apabila bercakap perkara ini dengannya, dia akan marah dan tidak percaya dengan apa yang saya katakan mengenai perubahannya itu.”

Tambah Awal, dia juga teruja melihat perubahan Scha atau nama sebenar Sharifah Norazean Syed Mahadzir, 31 malah berasa seperti berkahwin dengan wanita lain pula.

Dalam pada itu, Awal berkata, dia dan Scha masih lagi belum membuat sebarang persiapan bagi menyambut kehadiran anak sulung mereka yang
dijangka bakal dilahirkan pada bukan Jun ini.

“Scha memang tak mahu membeli barangan bayi buah masa ini. Dia berasa lebih elok jika persiapan dibuat ketika usia kandungan sekitar lapan hingga sembilan bulan. Selepas bersalin nanti, Scha juga mahu berpantang di kondominium ibunya sendiri kerana senang tidak perlu bergerak jauh berbanding rumah sendiri yang sana sini banyak tangga.”

Dalam perkembangan lain, Awal kini sedang merancang untuk membuka sebuah kafe di sekitar Damansara dalam masa terdekat ini.

Sumber: Mstar Online

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tomok Jadi Jururawat Dalam Suamiku Jururawat Isteriku Doktor

Gambar Adira Penghias Kulit Majalah EH! Mac 2014