in

ASWARA Anjur Peragaan Busana Tradisional TRADISANA 2015

Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) akan menganjurkan Majlis Makan Malam beserta acara Peragaan Busana Tradisional TRADISANA 2015. Budiey diberitahu, program ini adalah bertujuan membuka peluang rangkaian kerjasama, pertukaran idea dan pengetahuan dalam bidang tekstil dan kostum tradisional antara ASWARA dengan mana-mana institusi yang berminat dalam usaha pendokumentasian, pemuliharaan dan perekaan.

Acara ini akan berlangsung di Grand Ballroom Royale Chulan pada minggu depan dengan bertemakan tradisional dan Kebangsaan.

Peragaan busana ini turut menampilkan Dewi Liana Seriestha (Miss World Talent 2014), Talha Amir Harith (Pelakon) dan Abdul Rahman Nassim (Pelakon) yang juga merupakan pelajar dan graduan dari ASWARA.

Semoga event ini berjalan dengan lancar. Tak sabar nak pakai baju Melayu pergi event ni. Ahaks.

Talha Harith

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Raja Arab Saudi Raja Abdullah Abdulaziz Mangkat

Dunia Tersembunyi : Melunaskan Janji Kepada Si Mati