in , ,

Jam Tangan Pintar Apple Watch Ultra Kini Boleh Mula Dibeli di Malaysia

Berita gembira buat peminat Apple di Malaysia. Yang mana Apple Watch Ultra kini boleh mula dibeli di Malaysia.

Dibina memfokuskan penggunaan untuk aktiviti lasak dan merupakan jam tangan pintar paling berkuasa pernah dihasilkan oleh Apple buat masa ini.

Apple Watch Ultra hadir dengan rekaan yang sedikit berbeza dengan skrin yang lebih besar. Terdapat butang tambahan baharu yang dikenali sebagai Action Button yang terletak di bahagian kiri jam. Mempunyai Digital Crown dengan saiz yang lebih besar dan terdapat 3 mikrofon serta pembesar suara.

Hadir dengan sokongan selular sepenuhnya dengan kerangka dari titanium bersaiz 49mm. Selain itu, mempunyai sokongan GPS yang sangat tepat melalui bantuan L1+L5 GPS.

Ciri lain yang turut hadir pada Apple Watch Ultra adalah seperti pemantauan suhu, pemantauan denyutan nadi, pemantauan tahap oksigen dalam darah, penarafan WR100, penarafan EN1339 dan sebagainya.

Bagi yang berminat, Apple Watch Ultra kini boleh mula dibeli di Malaysia dengan harga RM3,799, ditawarkan dalam satu pilihan warna dan satu varian sahaja iaitu dengan sokongan selular. Namun, ia menawarkan pelbagai pilihan warna tali jam dengan harga RM399.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kris Norynn

Konsert Kris Dayanti & Noryn Aziz: Duo Diva Live In Malaysia di MINES

Naim Daniel 2020 | 12

Harapan Kapten Naim & Kapten Akim Untuk Pentas Akhir Terpaling Juara