in , ,

Alvin Chong Sebagai Rakan Jenama Pembuat Jam Switzerland LONGINES di Malaysia

Bintang Malaysia tersebut mewakili nilai jenama itu yang penuh keanggunan serta gaya yang berkekalan sesuai dengan slogan  “Elegance is an Attitude” atau keanggunan adalah suatu sikap.

Pembuat jam Switzerland Longines dengan bangganya mengumumkan bahawa pelakon dan penyanyi berbakat, Alvin Chong, kini menyertai keluarga Longines sebagai rakan jenama tersohor itu.

Personalitinya yang menawan, anggun, serta gayanya yang abadi melambangkan cogankata  Longines iaitu “Elegance is an Attitude” atau Keanggunan adalah suatu sikap.

Bersama-sama Alvin untuk memulakan Kerjasama ini,  Longines telah melancarkan siri kempen yang dibintangi oleh jejaka ini sendiri. Dalam kempen pertamanya bersama Longines, Alvin Chong memakai The Longines Master Collection dan The Longines Legend Diver Watch – yang menampilkan rekaan lebih lasak namun masih anggun dan berkarakter moden seperti koleksi jam tersebut.

Longines Welcomes Friend of the Brand_Alvin Chong_The Longines Master Collection

“Saya bangga dapat berkongsi nilai-nilai kami yang sama dengan seluruh dunia. Ia satu penghargaan besar dapat menyertai keluarga Longines yang penuh dengan nama-nama besar dunia lakonan dan sukan seperti Eddie Peng, dan saya benar-benar teruja dengan Kerjasama ini,” kongsi Alvin berkenaan kolaborasi bersama Longines ini.

Bermula sebagai penyanyi, Alvin Chong kemudian meninggalkan impak sebagai pelakon dalam drama popular, “Suri Hati Mr Pilot” serta “Awak Suka Saya Tak” dan “Takdir Yang Tertulis”, yang telah menaikkan namanya dalam dunia hiburan.

Sepanjang kerjaya lakonannya, beliau telah memainkan banyak watak dalam aneka siri drama serta filem berbahasa Malaysia dan Cina. Kemunculannya di pelbagai sampul majalah juga telah menjadikannya seorang ikon fesyen.

Sebagai penyanyi pula, Alvin yang fasih berbicara dalam banyak bahasa sudah merakam lagu dalam Bahasa Cina, Malaysia dan Inggeris. Beliau juga sudah membuat persembahan di luar negara seperti Korea, Thailand, Vietnam dan Filipina. Beliau turut berpeluang berkolaborasi dengan ramai artis serantau.

Keterbiasaan dengan pelbagai budaya dan latar belakang penuh bakat menjadikannya seorang artis yang dinamik dan sesuai buat pentas dunia.

Sebagai rakan jenama Longines, Alvin akan muncul dalam beberapa aset komunikasi yang merentas-saluran jenama tersebut, sambil berkongsi keanggunan dan keabadian gayanya.

Longines telah berpusat di Saint-Imier di Switzerland sejak 1832. Kepakaran mereka membuat jam mencerminkan ketekunan pada tradisi, keanggunan serta prestasi. Dengan pengalaman bertahun sebagai penjaga masa kesukanan dunia dan rakan kongsi persekutuan sukan antarabangsa, Longines telah membina Kerjasama yang kukuh dengan dunia sukan sejak bertahun lama.Terkenal berkat keanggunan setiap mahakaryanya, Longines merupakan ahli Swatch Group Ltd., antara pembuat produk horologi terulung dunia. Dengan jam pasir bersayap sebagai logo, jenama ini mempunyai cawangan di lebih 150 negara.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Teater NIGHT MOTHER Bakal Berlangsung 6 hingga 16 Januari 2022

Mira Filzah Mahu Honey Moon Ke Eropah Sebulan Dengan Suami