in ,

Album Sangkar Hadiah Jazz Kontemporari Atilia Sehati Berdansa

Dipasarkan sejak Jun 2007 yang lalu, album yang berkonsepkan jazz kontemporari ini menjadi buah tangan Atilia setelah sekian 11 tahun menanti. Walaupun agak lewat memasuki arena seni muzik, nama Atilia sebenarnya bukan nama baru. Cuma ada yang tidak mengenali beliau kerana Atilia ini seorang yang bekerja di belakang tabir. Album Sangkar pada Atilia ada satu-satunya jalan untuk melangkah mengukir nama. Atilia yang juga kini sibuk dengan program sehati berdansa ini berpuas hati dengan kualiti dan gembira kerana dapat bekerjasama dengan dengan pemuzik handalan negara serta Asia dan penerbit tersohor, Roslan Aziz. Susah juga bekerja dengan orang yang tegas seperti Roslan Aziz.

Sangkar memuatkan 10 buah lagu iaitu Sangkar, Selalu Denganmu, Sudah, Duyung, Selagi, Salah Sangka, Ranjau, Masa Penentu, Suraitawa dan Sempurna. Sekiranya anda menyukai album Ratu oleh Sheila Majid, percayalah, anda juga akan menyukai album Sangkar kerana irama dan aliran moodnya yang santai bisa membuat anda terleka dan hanyut dengan dunia anda.

Sudah mendengar lagu dari album Atilia? Apa komen anda?

Macam Nana AF la pulok…!

[tags]atilia, album atilia, cover album, gambar atilia, sehati berdansa, Yasmin ahmad, filem baru, film Mok Mok, The Seri Perdana Soiree 2007, new year memories, marc jacobs, tengku suzana, kosmo wartawan, utusan malaysia, jinggo blog, jurukamera, iklan tikar sarawak blog, sangkar emas mp3, hetty koes endang, sehati berdansa juara, hadiah, calvin kein man perfume[/tags]

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Krisdayanti Ucap Selamat Naik Haji Buat Siti Nurhaliza?

Sekitar Majlis Pelancaran Filem Selamat Pagi Cinta!