in , , ,

Akukah Tanggang & Mahsuri Bakal Ditayangkan di TV3

Siri dongeng rakyat yang dimodenkan kini semakin mendapat sambutan. Setelah Ali-Din, kini dua lagi siri bakal mengisi slot Lagenda di TV3 dan TV9. ’Akukah Tanggang’ dan ’Mahsuri’ merupakan dua siri yang tidak patut dilepaskan oleh penonton. Menampilkan pelakon-pelakon handalan seperti Fasha Sandha, Ady Putra, Aida Radzwill, Jalaluddin Hassan, Wan Hanafi Su, Fizz Fairuz, Almy Nadia dan Fauziah Nawi,

‘Akukah Tanggang’ bakal menemui penonton TV3 mulai 28 Julai 2008. Manakala ‘Mahsuri’ bakal menyusur selepas itu dan mula bersiaran mulai 1 September 2008 dengan menampilkan pelakon-pelakon seperti Memey Suhaiza, Sherry Ibrahim, Norish Karman, Eman Manan, Riezman, Syukery Hashim, Maimon Mutalib, Kartina Aziz, Sharifah Shahira dan Faizal Yusuf.

Pelbagai kisah dan teladan boleh didapati dari kedua-dua siri ini. Dari kisah anak durhaka yang lupa akan jasa ibu dan bapa hinggalah kisah dengki dan penganiayaan kepada mangsa yang tidak berdosa.

[tags]dongeng rakyat, cerita, ali din, lagenda, akukah tanggang, mahsuri, Memey Suhaiza, Sherry Ibrahim, Norish Karman, Eman Manan, Riezman, Syukery Hashim, Maimon Mutalib, Kartina Aziz, Sharifah Shahira, Faizal Yusuf, Fasha Sandha, Ady Putra, Aida Radzwill, Jalaluddin Hassan, Wan Hanafi Su, Fizz Fairuz, Almy Nadia, Fauziah Nawi[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Program Menarik Sempena Sukan Olimpik Beijing 2008

Sekitar Wrap Party Filem Syurga Cinta Arahan Ahmad Idham