in , ,

AirAsia X Kembangkan Rangkaian di China Terbang Semula ke Beijing

Selepas memulakan perkhidmatan ke Shanghai dan Hangzhou pada awal bulan ini, AirAsia X (AAX) terus mengembangkan rangkaian di China dengan dua penerbangan mingguan ke Beijing yang telah disambung semula semalam, pada 30 Mac 2023.

Penerbangan pertamanya dari Kuala Lumpur mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Beijing Daxing pada jam 1:05 pagi, manakala penerbangan pulang dari Beijing tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (Terminal 2) pada jam 8:30 pagi tadi.

Penyambungan semula perkhidmatan ini dijangka akan merangsang perjalanan bagi pengembara perniagaan dan pelancong di kedua-dua arah, dengan potensi peningkatan permintaan untuk perjalanan antarabangsa ke China selepas negara itu menyambung semula perkhidmatan pengeluaran visa pelancong baru-baru ini.

Airasia X Kembangkan Rangkaian Di China Terbang Semula Ke Beijing

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X Malaysia, Benyamin Ismail berkata: “Penyambungan semula perkhidmatan ke Beijing ini adalah sejajar dengan komitmen kami untuk meningkatkan rangkaian di China. Dari segi sejarah, China adalah salah satu pasaran terbesar dan paling popular kami dan perkhidmatan ini akan menawarkan para tetamu lebih pilihan dan nilai untuk melakukan perjalanan dari/ke Kuala Lumpur.

“Kami juga bakal menambah kekerapan laluan ini kepada empat penerbangan mingguan mulai 1 Jun 2023 untuk memenuhi permintaan yang dijangka akan meningkat, untuk menghubungkan ekonomi kedua terbesar di dunia dan Asean, serta memacu pemulihan sektor pelancongan di rantau ini.

“AAX akan mengumumkan lebih banyak laluan di China termasuk memperkenalkan laluan unik dan  kurang diterokai pada masa hadapan.”

Para tetamu dinasihatkan untuk menyemak keperluan perjalanan negara yang ingin dituju. Untuk keperluan perjalanan ke China, sila rujuk di sini.

Sempena sambutan penyambungan semula perkhidmatannya, AAX menawarkan diskaun 20% ke Beijing untuk tempat duduk Ekonomi dan Premium Flatbed dalam penerbangan AAX (kod penerbangan D7). Tambang promosi ini tersedia untuk tempahan dari sekarang hingga 2 April 2023 untuk tempoh perjalanan antara 10 April 2023 dan 28 Oktober 2023.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Saujana Siti Nordiana

Saujana & Siti Nordiana Bergabung Suntik Nafas Baru KELUARGA BAHAGIA

Datin Ezzan Awesome Tv

Kolaborasi CSR Awesome TV & KAPB Dalam Program IHSAN KITA