in

AirAsia teruskan kerjasama dengan UFC®

MELBOURNE, 8 Februari 2019 – UFC®, syarikat seni bela diri campuran terulung di dunia (MAA) dan AirAsia, syarikat penerbangan tambang rendah terkemuka di dunia serta Syarikat Penerbangan Rasmi UFC, hari ini mengumumkan untuk meneruskan kerjasama mereka.

Kerjasama ini diteruskan setelah AirAsia berjaya menerima pengiktirafan industri setelah setahun bekerjasama dengan merangkul anugerah gangsa SPIA bagi kategori Penaja Terbaik.

Melalui kerjasama bersepadu ini, UFC dan AirAsia akan mencari dan memupuk bakat baharu untuk sukan MMA di rantau Asia-Pasifik dan mencipta kandungan asli untuk para peminat MMA. Pengaktifan jenama yang inovatif ini juga termasuklah pelancaran Program Biasiswa UFC® pertama yang diberikan kepada juara kelas straw Wanita One Pride Linda Darrow untuk mengasah kemahirannya di UFC Performance Institute® di Las Vegas.

Ufc234_Pressconference

Atlet UFC Australia, Jim Crute turut mendapat manfaat daripada kerjasama ini yang membantu kemasukannya dalam “Dana White’s Tuesday Night Contender Series”, melalui perlawanan yang dimenangi dan memperoleh kontrak bersama UFC.

Beliau yang baru sahaja memenangi perlawanan pertamanya di UFC FIGHT NIGHT®: DOS SANTOS vs. TUIVASA di Adelaide, Australia pada Disember lalu, kini melonjak di arena perlawanan dan bakal berhadapan dengan Sam Alvey dalam acara utama UFC® 234: WHITTAKER vs. GASTELUM di Melbourne pada hari Ahad, 10 Februari.

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Tony Fernandes dan seluruh pasukan AirAsia untuk sokongan berterusan mereka dan kami amat berbangga dengan kerjasama yang dibina bersama,”

“Kerja keras kami sememangnya berbaloi apabila dapat melihat impak daripada kandungan yang dijana dan peluang baharu yang dicipta untuk para pelancong, peminat, atlet UFC dan atlet baharu MMA seperti Darrow dan Crute.”

Naib Presiden Perkongsian Global UFC, Paul Asencio.

Menyedari populariti yang dimiliki oleh atlet UFC, AirAsia mula bekerjasama dengan mereka seperti atlet kategori berat UFC Australia Tai Tuivasa untuk mensasarkan lebih ramai peminat. Kerjasama ini juga memberikan AirAsia akses untuk acara tayangan berbayar terkemuka UFC seperti perlawanan UFC® 229: KHABIB vs. MCGREGOR, di mana jenama syarikat penerbangan tersebut dapat dilihat di sudut pentas Octagon® yang ditonton oleh berjuta-juta orang.

“Saya berbangga untuk bekerjasama dengan AirAsia, dan terlibat dengan syarikat yang memberi peluang kepada orang ramai untuk mengembara melihat dunia. Segalanya mungkin dengan AirAsia.”

– atlet UFC Tai ‘BamBam’ Tuivasa.

Selain itu, kerjasama ini mewujudkan salah satu acara kemuncak utama pada tahun ini untuk jenama UFC dan AirAsia iaitu pelancaran pesawat berjenama UFC pertama pada pesawat Airbus A330-300 AirAsia. Pada tahun ini juga, barangan istimewa berjenama UFC AirAsia boleh didapati dalam penerbangan AirAsia, bermula dengan model pesawat berjenama UFC.

“Kami amat berbangga untuk meneruskan kerjasama dengan UFC untuk satu tahun lagi, terutamanya kerana mereka terus mengembangkan kehadiran mereka di pasaran Asia Pasifik.”

“Menerusi kerjasama ini, kami telah melihat beberapa kejayaan pada tahun lepas – termasuklah jenama AirAsia di pentas Octagon® untuk perlawanan UFC 229: Khabib vs McGregor, dan pesawat berjenama UFC pada Airbus A330-300, yang kini telah membawa hampir 150,000 orang tetamu ke lebih dari 20 destinasi dalam rangkaian jarak jauh kami.

“Lebih penting lagi, sebagai sebuah syarikat penerbangan yang menawarkan peluang kepada orang ramai, kami teruja untuk terus mencari dan memupuk bakat MMA baharu di rantau ini.”

Ketua Penjenamaan Kumpulan AirAsia Rudy Khaw

Pada tahun 2019, AirAsia akan merancang lebih banyak kempen yang inovatif dan pengaktifan jenama menerusi jenama UFC, sukan dan peminat global yang boleh menarik rakan kongsi di seluruh dunia.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Drama Bersiri TAMAN DIVA Lakonan Elly Azman

Sweetnya Layan Medley Lagu AJL33 Versi Aepul Roza & Isteri