in ,

TV2 Siar Filem AFTER THE SUNSET Lakonan Pierce Brosnan

Memaparkan kisah seorang pakar dalam mencuri permata, Radio Televisyen Malaysia (RTM) membawakan tayangan filem “After The Sunset” lakonan mantap aktor handalan Pierce Brosnan pada 30 Januari ini, pukul 9.30 malam menerusi saluran TV2.

Woody-Harrelson-And-Pierce-Brosnan-After-The-Sunset-

Filem “After The Sunset” Lakonan Pierce Brosnan di TV2

Filem arahan Brett Ratner yang turut dibintangi oleh Naomie Harris, Salma Hayek, Don Cheadle dan Woody Harrelson ini mengajak penonton mengikuti babak-babak mendebarkan kejayaan watak utamanya yang berjaya mencuri sebuah permata dari sebuah kapal Cruise walaupun terdapat kawalan ketat dalam kapal tersebut dan juga berjaya dalam memperdayakan pihak berkuasa.

Keseluruhannya kisah ini mengetengahkan watak Max Burdett, seorang pakar dalam mencuri permata dan yang selalu berjaya dalam memperdayakan pihak berkuasa. Suatu hari Max diberitahu oleh Stan Lloyd, seorang ejen FBI, tentang sebuah permata yang bernilai tinggi yang dipamerkan diatas kapal “Diamond Cruise” yang kini berlabuh di kepulauan Caribbean.

Max bersama teman wanitanya, Lola Cirillo membuat rancangan untuk mencuri permata itu. Sementara itu Lloyd pula berkerjasama dengan seorang polis wanita Sophia untuk menangkap Max. Pada masa sama Henri Moore, ketua kumpulan samseng di pulau itu juga cuba mencuri permata itu.

Seterusnya Stan, Max, Lola dan Sophia menjadi kawan rapat dan membuat rancangan untuk bekerjasama dan mencuri permata itu. Max berjaya mencuri permata itu tetapi menafikan memilikinya kepada kawan-kawannya.

Walaupun Max telah menyembunyikan permata tersebut, Lloyd berjaya mengesannya. Akhir cerita, Max sekali lagi memperdayakan Lloyd dan mendapatkan kembali permata itu demi meneruskan hidupnya bersama Lola.

Namun adakah percubaannya berjaya? Bagaimana pula cara Lloyd mengesannya? Ikuti pengakhiran kisah ini di TV2.

Bagi anda yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Muzikal OlaBola di Istana Budaya

Jenama Jam HUBLOT Ambil Joe Flizzow Jadi Duta Pertama di Malaysia