in , ,

Aaron Kwok Alami Masalah Kesihatan, Batal Promosi Filem di Malaysia

Aktor terkenal dari Hong Kong, Aaron Kwok, terpaksa membatalkan rancangannya untuk mempromosikan filem terbarunya, Rob N Roll, di Malaysia kerana masalah kesihatan.

Dalam kenyataannya, dia menyatakan kesedihannya kerana tidak dapat hadir di sidang media dan tayangan filem tersebut kerana tidak dapat menangani perjalanan jauh dan jadual yang padat atas nasihat doktor.

“Saya mohon maaf masalah kesihatan menyerang secara tiba-tiba. Atas nasihat doktor, saya harus mengelak penerbangan jarak jauh ditambah lagi, jadual promosi yang padat.

Saya terpaksa melupakan hasrat mengubat kerinduan peminat Malaysia untuk bertemu saya,” katanya dalam kenyataan itu.

– Aaron Kwok

Mega Films Distribution, sebagai pengedar filem tersebut, tetap memberikan sokongan kepada Aaron Kwok dan berharap agar filem Rob N Roll akan berjaya di Malaysia. Maggie Cheung, seorang rakan sejawatnya, menggantikan Kwok dalam promosi filem tersebut dan terbang ke Malaysia bersama Gordon Lam. Mereka berdua akan mempromosikan filem yang akan ditayangkan pada 10 Februari di pawagam tempatan.

“Kami bimbang dan mengharapkan agar Aaron Kwok dapat pulih dengan segera,”

– Gordon Lam

Cheung mengungkapkan kegembiraannya untuk mempromosikan filem Rob N Roll, dan Lam juga menyatakan doanya agar Kwok dapat pulih dengan cepat. Lam juga mengulas tentang filem itu, menyatakan bahawa walaupun ia disusun sebagai komedi, ia sebenarnya menggambarkan masalah yang dihadapi oleh banyak lelaki dalam kehidupan keluarga.

“Walaupun pengarah menulis naskhah komedi, dia sebenarnya menulis mengenai penderitaan ramai lelaki. Watak saya penuh dengan masalah keluarga.
“Anak perempuan mahukannya menjadi hero dan isteri pula mahu dia membuat lebih banyak wang untuk membeli rumah.
“Dalam pada masa sama, saya tidak mencapai apa-apa standard yang ditetapkan. Sememangnya saya tidak berdaya dan lebih suka bekerja dalam kereta berbanding di rumah,”

– Gordon Lam

Rob N Roll, yang diedarkan oleh Mega Film Distributions, berkisah tentang bekas ahli geng yang membuat keputusan untuk melakukan rompakan besar-besaran di Hong Kong. Filem ini menampilkan Kwok, Cheung, Lam, dan pelakon-pelakon lain, dan dihasilkan oleh Er Dongsheng dan diarahkan oleh Albert Mak.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ikon Sukan David Beckham Luah Rasa Kagum dengan Keindahan Kuala Lumpur 

Ameng Ditipu Cek Tendang RM30,000, Mangsa Scam Penipuan Orang Tengah