in ,

5 Sebab Budiey Pilih Plan Insuran Zurich Flexilife Plus

Kehidupan kita susah betul nak duga dan ramal, kan? Kata pepatah Malang Tak Berbau memang sentiasa ada dalam minda agar kita sentiasa beringat sebelum terkena. Langit tak selalu cerah. Kadang-kadang akan mendung jugak.

Sebagai blogger, Budiey sentiasa ke sana sini merata-rata tempat dengan memandu kereta untuk ke event. Boleh dikatakan setiap hari ada jer event hiburan yang Budiey kena hadir.

Pernah berlaku semasa mula belajar kereta dulu, Budiey terlibat dengan satu kemalangan. Nasib baik tak cedera parah. Tapi teruk juga kereta Budiey kena baiki balik. Kejadian itu, memberi amaran kepada Budiey sebenarnya supaya beringat dan berhati di jalan raya.

Selain itu, kita juga kena ada satu perlindungan insuran untuk satu langkah berjaga-jaga sekiranya berlakunya kemalangan. Apa yang penting sekali, insuran itu melindungi Budiey sepenuhnya dari kemalangan atau kereta rosak di tengah jalan.

Insuran ni seperti juga dengan body-guard. Sekarang ni, ke mana-mana sahaja Budiey pergi kena ada body-guard di sisi. Senang nak minta bantuan bawa beg dan jaga sekuriti. Gituuu…

Ditemani My Bodyguard Yang Bertugas @Cyrillhassan. Thanks!  Bersiap Sedia Ke Borneo Convention Centre Kuching, Sarawak Untuk Malam Gala Aiffa 2015.  Terima Kasih Sudi Menjadi Penaja Suit Lengkap Untuk Budiey Pakai Masa Aiffa2015. Sacoor Brothers Is Awesom

Nak dijadikan kebetulannya, beberapa hari lepas, Budiey bertemu dengan seorang rakan selebriti popular yang terlibat dengan kemalangan semasa mahu ke Melaka. Budiey sempat menemubual beliau dan Budiey dapat dengar cerita sebenar bagaimana dia terlibat dengan kemalangan yang hampir meragut nyawanya. Selain badan yang letih, tumpuan juga sangat penting semasa memandu. Nasib baik segalanya dilindungi oleh Zurich, sebuah agensi insuran yang sangat dipercayai oleh semua orang. Menurutnya, dengan kemudahan dari Zurich, segala urusan sangat cepat dan efisen.

Tambahan pula, sekarang ini katanya Zurich telah memperkenalkan Zurich Flexilife Plus yang cukup berguna dan sesuai dengan gaya hidup Budiey yang sentiasa berada di jalan raya. Kalau nak tahu, Zurich Flexilife Plus ni plan jaringan pelaburan yang premium. Dengan plan ini, kita akan dapat Loyalty Bonus dan No Lapse Benefit.

1. PERLINDUNGAN

Budiey telah buat keputusan untuk mengambil insuran Zurich Flexilife Plus kerana ia memberi perlindungan. Ya, insuran ini meliputi KEMATIAN atau HILANG UPAYA KEKAL. Selain itu, apa yang menariknya, kita juga boleh meningkatkan perlindungan dengan melampirkan pelbagai pilihan rider seperti: – Kemasukan Hospital & Pembedahan Perlindungan, Perlindungan Penyakit Kritikal, Perlindungan Kemalangan Peribadi, Perlindungan Perlindungan Perempuan dan Penepian Premium.

2. FLEKSIBEL

Zurich Flexilife Plus cukup fleksibiliti dalam menguruskan keperluan perlindungan dan pelaburan kita. Selain daripada semua-dalam-satu pelan yang menyeluruh, ia adalah fleksibel untuk menampung perubahan untuk memenuhi keperluan peringkat hidup. Yang mudahnya. kita boleh menambah atau mengurangkan jumlah diinsuranskan dan premium pada bila-bila masa; memilih atau menukar dana mengikut tahap toleransi risiko anda.

3. GANJARAN

Sudah tentu kita mahukan faedah berganda untuk wang yang kita laburkan, kan? Zurich Flexilife Plus ni juga menawarkan Bonus Kesetiaan. Ia menjanjikan ganjaran dengan Bonus Kesetiaan 0.5% daripada purata nilai akaun bulanan sejak 5 tahun lepas premium. Ini akan dibayar kepada anda setiap 5 tahun premium dalam bentuk unit, sehingga polisi tamat pada usia 100 tertakluk kepada premium penuh akan dibayar pada masa.

4. PEMAHAMAN

Tiada Faedah Luputnya untuk 3 tahun polisi pertama*. Zurich Flexilife Plus memahami bahawa perlindungan adalah penting untuk anda, jadi kita membenarkan dasar yang terus-tenaga dan memberi perlindungan dalam tempoh tiga (3) tahun polisi pertama walaupun nilai akaun pelaburan anda tidak mencukupi untuk menampung kos insurans dan yuran bulanan caj.

5. MENINGKATKAN

Guaranteed Insurability Option. Zurich menjaga keperluan perlindungan kita di life events yang berbeza dengan menyediakan diinsuranskan PilihanTerjamin. Di atas permintaan anda, pilihan ini membenarkan anda untuk meningkatkan jumlah asas diinsuranskan anda sehingga 20% daripada jumlah asas asal yang diinsuranskan dalam setiap peristiwa hidup tanpa pengunderaitan. Life events yang Budiey maksudkan adalah kehidupan perkahwinan, kelahiran anak atau untuk anak angkat, membeli sebuah rumah atau kematian pasangan. Jumlah asas yang diinsuranskan akan meningkat sehingga 100% atau RM500,000 yang mana lebih rendah dan maksimum sehingga 5 acara.

Buat masa sekarang ini, dari 9 Mei hingga 22 Jun 2015, Zurich telah memberi tawaran hebat bagi sesiapa sahaja yang mendaftar dan mengambil Zurich Flexilife Plus dengan menawarkan PERUNTUKAN TAMBAHAN untuk Premium Lazim Asas Tahun Pertama iaitu:

Zurich

Dengan pembelian satu BRP tahunan antara RM2,400 hingga RM6,000, pelanggan akan menerima sehingga * lima (5) peratus peruntukan tambahan dalam tahun pertama. Walau bagaimanapun, bagi mereka yang melabur lebih daripada RM6,000 daripada BRP, pemegang polisi boleh mendapat manfaat daripada peningkatan sehingga * lapan (8) peratus.

Untuk info lanjut, sila hubungi Perunding Jualan Zurich atau Pusat Panggilan Zurich di 1300-888-622 atau e-mel Zurich di [email protected]

Cara yang paling mudah adalah Budiey terus ke cawangan Zurich kerana urusan di sana lebih memudahkan sebenarnya. Antara cawangan yang boleh disinggahi:

Ibu Pejabat ZURICH INSURANCE MALAYSIA BERHAD
11th Floor
Menara Zurich
12 Jalan Dewan Bahasa
50460 Kuala Lumpur

Senang je nak cari cawangan Zurich ni. Kat Petaling Jaya pun ada satu.

Jika nak tahu cawangan lain, bolehlah layari: www.zurich.com.my

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

One Nation Emcee Bakal Nikah Dengan Pensyarah UNITAR

MonoloQue Lancar Single Terbaru RINGGIT