in , ,

Zimi Sofazr Ceraikan Isteri dengan Talak Satu Menerusi WhatsApp

Timbul khabar angin rumah tangganya dikatakan berantakan, pemuzik dan komposer Zimi Sofazr mengesahkan rumah tangga yang dibina selama lapan tahun bersama Isma Salwana Ismail sudah pun berakhir.

Malah, Zimi juga mengesahkan dia menceraikan isterinya itu dengan talak satu menerusi rakaman suara aplikassi WhatsApp semalam. Ujarnya, kini mereka meunggu proses mahkamah.

“Saya mengaku memang buat masa sekarang ada masalah rumah tangga. Saya sekarang dalam proses penceraian. Saya lafazkan talak ke atas bekas isteri semalam (Ahad) dan sekarang kami masih menunggu proses mahkamah.

“Urusan ke pejabat agama dan hak penjagaan anak semua saya serahkan pada pihak yang lebih mengetahui,”

– Zimi Sofazr
Zimi Sofazr Ceraikan Isteri Dengan Talak Satu Menerusi Whatsapp

Engga mendedahkan punca perceraian, Zimi menganggap bahawa dia dan bekas isterinya itu sudah tiada lagi persefahaman dan jodoh mereka setakat itu sahaja.

“Kami berdua dah tak sehaluan. Kami dah cuba untuk pertahankan perkahwinan ini, tapi tak boleh…jodoh dan tak ada. Mungkin sampai di sini saja la rumah tangga ini.

“Anak-anak kecil lagi, mereka masih memerlukan seorang ibu. Jadi, biarlah dia dapatkan hak penjagaan anak sebab dia lebih berhak,” katanya

– Zimi Sofazr

Dalam pada itu, Zimi menafikan dakwaan mengatakan dia mengabaikan anak-anak kerana dia sentiasa menjaga kebajikan dan tidak pernah pernah mengabaikan tanggungjawab sebagai ketua keluarga.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tim Cook | 18

Apple Store Ketiga Di Singapura Adalah Yang Pertama Terapung Di Permukaan Air

Awie Cuci | 19

Awie Takut Tengok Cermin Gara-Gara Berat Naik Mendadak