in

Apa Specialnya WONDA Kopi Tarik?

Penggemar kopi di Malaysia yang ingin menikmati keenakan kopi tempatan kini mempunyai pilihan baru yang bakal menepati setiap jangkaan dengan cita rasanya yang tersendiri; WONDA Kopi Tarik.

Bermula daripada pemilihan biji kopi premium, ia kemudiannya diadun dengan teliti untuk menawarkan kelazatan kopi segar yang selalu diidamkan penikmatnya.

WONDA Kopi Tarik memiliki cita rasa kegemaran kopi tempatan di dalam tin sebagai alternatif kepada secawan kopi di warung mamak yang menjadi kegemaran ramai rakyat Malaysia. Rasa kopi yang lazat ini sesuai untuk dinikmati bersama dengan keluarga atau sahabat taulan pada setiap masa, di mana-mana jua.

Wonda Coffee Pack Shots

“Kopi tempatan ternyata sangat dekat dihati rakyat Malaysia. Kami juga menyedari bahawa produk seumpamanya dapat memenangi hati penggemar kopi tempatan di dalam tin tidak ditawarkan dalam kategori kopi sedia diminum,” ujar Naib Presiden Pemasaran dan Pembangunan Perniagaan Permanis Sdn Bhd, Hemalatha Ragavan. “Inilah sebab yang mendorong kami untuk memperkenalkan WONDA Kopi Tarik,” tambah beliau.

Langkah inovatif untuk memperkenalkan kopi tarik di dalam tin menyerlahkan usaha jenama Kopi WONDA untuk menawarkan kopi premium dengan cita rasa tempatan.

WONDA Kopi Tarik juga merupakan pertambahan terbaru yang unik kepada rangkaian produk sedia ada WONDA; WONDA Original dan WONDA Mocha, kedua-duanya mengandungi lebih daripada 50 peratus biji kopi Arabica berkualiti premium; dan WONDA Latte, yang diperbuat daripada susu berkrim berperisa French Vanilla.

WONDA Kopi Tarik kini boleh didapati di semua pasaraya besar berdekatan dan rangkaian kedai runcit seluruh Malaysia.

Aktiviti promosi turut akan dijalankan, dengan fokus terhadap rasa lazat dan berkualiti premium WONDA Kopi Tarik sepanjang beberapa bulan. Ini termasuk kempen di radio, akhbar, digital, televisyen, serta pensampelan produk dan sebagainya.

Jenama Kopi WONDA dimiliki oleh Asahi Group Holdings Pte Ltd Japan dan diedarkan di Malaysia oleh Permanis Sdn Bhd.

Jenama ini pertama kali diperkenalkan di Malaysia pada Disember 2013. Dalam tempoh setahun, ia melonjak ke kedudukan kedua dalam kategori jenama kopi sedia diminum.

Pada 2015, Kopi WONDA muncul sebagai pemenang Emas bagi Anugerah EFFIE Malaysia dan tercatat di dalam Buku Rekod Malaysia untuk pencapaiannya sebagai ‘Kempen Iklan Pertama Menggunakan Lima Deria.’

Untuk maklumat lanjut berkaitan WONDA Kopi Tarik dan produk berkaitan lainnya, sila layari http://www.permanis.com.my/brand/wonda.

WONDA Kopi Tarik
WONDA Kopi Tarik diperbuat daripada biji kopi premium terpilih pasti akan membangkitkan deria rasa anda dengan rasa kopi tempatan yang enak dan membuatkan anda sentiasa mengidamkannya. WONDA Kopi Tarik merupakan pengenalan terkini Kopi WONDA dibawakan kepada anda oleh Permanis Sdn Bhd. WONDA Kopi Tarik terdapat dalam tin yang sedia diminum membolehkan anda menikmatinya pada setiap masa, di mana-mana jua. WONDA Kopi Tarik, rasanya menarik, anda pasti tertarik.

Dibuat menggunakan biji kopi premium Arabica yang berkualiti dan istimewa, Kopi WONDA menawarkan cita rasa segar yang akan membangkitkan deria anda. Diperkenalkan di Malaysia buat pertama kali oleh Permanis Sdn Bhd, Kopi WONDA yang berasal dari Jepun dimiliki oleh Asahi Group Holdings Pte Ltd Japan, yang merupakan jenama minuman utama di negara matahari terbit berkenaan. Kopi premium yang sedia diminum ini terdapat dalam empat varian; Original dan Mocha yang mengandungi lebih daripada 50% biji kopi Arabica berkualiti premium; Latte yang diperbuat daripada susu berkrim berperisa French Vanilla dan WONDA Kopi Tarik menawarkan cita rasa kegemaran kopi tempatan yang berkualiti premium.

Satu daripada pengedar minuman utama di Malaysia, Permanis Sandilands Sdn Bhd merupakan anak syarikat Permanis Sdn Bhd – sebuah anak syarikat milik penuh Asahi Group Holdings Ltd., Japan dan merupakan pembotol bagi PepsiCo di Malaysia. Permanis Sandilands memasarkan dan mengedarkan sebahagian daripada jenama global di bawah PepsiCo seperti Pepsi, Sting, Evervess, Revive Isotonic, 7UP, Tropicana, Mirinda, Lipton Ice Tea, Mountain Dew dan Gatorade, termasuk produk keluarannya sendiri seperti Excel, Chill, Frost, Kickapoo, Kopi WONDA, Susu Goodday, Calpis, Dairy Champ dan Bleu.

 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Jojo Struys Kini Jadi Duta Kesihatan Hotel Westin

Yusry & Lisa Surihani Tidak Mahu Buka Akaun Instagram Yahaira Leanne