in ,

WhatsApp untuk Komputer Bakal Ada Fungsi Panggilan & Panggilan Video!

Sebelum WhatsApp mengeluarkan apa-apa kemas kini atau fungsi baharu, biasanya terdapat sumber yang bakal mendedahkannya terlebih dahulu. WhatsApp kini dilapor bakal mengeluarkan fungsi panggilan video berkumpulan untuk aplikasi WhatsApp di komputer.

Menurut sumber, fungsi panggilan video berkumpulan sudah sememangnya ada, tetapi hanya pada aplikasi di telefon pintar sahaja. Jika fungsi panggilan video berkumpulan ini hadir untuk WhatsApp di komputer, pengguna dapat menggunakannya untuk konferens video, mesyuarat dalam talian dan sebagainya.

WhatsApp untuk Komputer Bakal Ada Fungsi Panggilan & Panggilan Video!

Fungsi ini dilapor sedang diuji dan membenarkan pengguna membuat panggilan VoIP, serta panggilan video. Setelah fungsi ini hadir, WhatsApp mungkin bakal menjadi pesaing aplikasi panggilan video lain seperti Zoom.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ini Sebab Kenapa Anda Perlu Tonton ALICE IN BORDERLAND DI Netflix

MC Syze Bergabung dengan Joe Flizzow dalam Single Berjudul SELAMBA