in

Vue Palace Hotel Bandung Selangkah Menuju Pasar Baru

VUE PALACE HOTEL BANDUNG :SELANGKAH MENUJU PASAR BARU
oleh Shah Shamshiri

Dalam satu hari sahaja, Lapangan Terbang Antarabangsa Hussein Sastra Negara di Bandung menerima kunjungan daripada pelbagai pesawat syarikat penerbangan serantau dan di antara pengunjung Bandung yang paling ramai adalah rakyat Malaysia. Dengan perbezaan jarak sebanyak dua jam (melalui udara) sahaja di antara Bandung dan Kuala Lumpur, tidak hairanlah sekiranya kota yang digelar Paris kepulauan Jawa ini menjadi salah satu tujuan popular pelancong untuk membeli-belah serta bersiar-siar.

Vue Palace Hotel Bandung

Pelancong Malaysia yang datang ke Bandung tidak lengkap rasanya kalau tidak berbelanja di Pasar Baru serta factory outlet pakaian dan aksesori berjenama tinggi di sekitar kota. Untuk itu, Vue Palace Hotel merupakan lokasi penginapan yang paling sesuai kerana kedudukannya yang hanya beberapa langkah sahaja dari Pasar Baru bagi mereka yang inginkan tempat bermalam terdekat dengan pasar tersebut.

Lokasi yang strategik di daerah ring 1 kota Bandung, serta kedudukannya yang benar-benar di depan Rumah Dinas Gubernur Jawa Barat menjadikannya pilihan terbaik buat mereka yang ingin makan angin di Bandung. Untuk menuju ke Pasar Baru, para tamu Vue Palace Hotel hanya perlu berjalan kaki selama 5 minit sahaja kerana kedudukannya yang terlalu dekat. Demi membeli oleh – oleh dari kedai-kedai ternama lain di Bandung seperti Kartika Sari pula, para tamu tidak perlu berjalan terlalu jauh kerana ia juga sangat dekat dengan hotel.

Vue Palace Hotel juga amat sesuai buat para usahawan yang mahu ke Bandung atas urusan perniagaan kerana hotel ini memiliki kemudahan seperti bilik mesyuarat, dewan dan macam-macam lagi. Tidak lupa juga Sauna , Spa, pusat kesihatan (fitness center), serta kolam renang buat mereka yang ingin bersenam dan beriyadah.

Seperti hotel lain juga, tidak lengkap sekiranya tiada tempat untuk menjamu selera dan untuk itu bersantailah di Coffee Shop serta restoran yang tersedia. WIFI percuma juga ada terdapat di dalam semua bilik hotel yang turut dilengkapi dengan bilik air berserta tab mandi. Selain daripada itu, Vue Palace juga memberikan kemudahan menjemput dan menghantar (airport transfer) ke lapangan terbang Bandung. Oleh itu, Vue Palace Hotel merupakan hotel yang paling sesuai buat anda yang mencari kemudahan dalam bersiar-siar di Bandung!

VUE PALACE HOTEL
Jl. Otto Iskandardinata No. 3
Bandung – Indonesia
Phone : +62 22 4266288 – 89
Fax : +62 22 4206590
Email : [email protected]

Vue Palace Hotel Bandung

Vue Palace Hotel Bandung

Vue Palace Hotel Bandung

Vue Palace Hotel Bandung

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ax Men King of the Mountain

Oblivious Musim ke-2 di 8TV!