in ,

Video Persembahan Pertama Protege di Showcase Mentor 5

Budiey nak ucapkan selamat maju jaya dan tahniah buat 6 protege yang terpilih untuk berentap dalam musim ke-5 bersama barisan Mentor masing-masing. Salma, Ayish, Ratnah, Shiha, Aiman dan Iqa 6 protege yang berjaya mengharungi sesi ujibakat yang disertai oleh ribuan orang. Salma (Erra Fazira), Ayish (Noh Hujan), Ratnah (Afdlin Shauki), Shiha (Datuk Sharifah Aini), Aiman (Rahim Maarof) dan Iqa (Edry Abd Halim) telah membuktikan kemampuan diri dan potensi untuk berentap di gelanggang Mentor 5 bersama sifu masing-masing.

Mini showcase Mentor 5 telah berlangsung di Pusat Membeli Belah 1 Utama (Sayap Baru) pada 1 Mac 2011, Isnin, jam 3 petang.

Jom dengarkan suara dan vokal persembahan pertama mereka. Sila klik video di bawah ni ya.

Ratnah Protege Afdlin Shauki di Showcase Mentor 5:

Ayish Protege Noh Hujan di Showcase Mentor 5

Aiman Protege Rahim Maarof di Showcase Mentor 5:

Iqa Protege Edry Abdul Halim di Showcase Mentor 5

Shiha Protege Datuk Sharifah Aini di Showcase Mentor 5

Salma Protege Erra Fazira di Showcase Mentor 5

Mentor 5 masih menampilkan Ally Iskandar Mohd Mardzi sebagai pengacara program, jurnal Mentor dan jurnal Protege. Selain itu, Nas Ahmad bertindak sebagai pengacara bersama sewaktu konsert mingguan untuk mendapatkan kisah-kisah yang berlaku di sebalik tabir dan di belakang pentas.

Mentor 5 membariskan Ajai sebagai Penasihat Vokal, Adam sebagai Penasihat Persembahan, Faizal Uzir sebagai Pengarah Muzik serta memperkenalkan juri tetap buat pertama kalinya dalam penganjuran Mentor iaitu Ramli M.S.

Ikuti konsert mingguan Mentor yang disiarkan secara langsung dari Auditorium MBSA, Shah Alam pada setiap hari Ahad jam 9.00malam hingga 10.30malam. Penonton juga boleh menyaksikan sorotan persediaan serta aktiviti protege bersama mentor melalui Jurnal Mentor, setiap hari Ahad jam 5.00petang hingga 5.30petang. Manakala Jurnal Protege akan memaparkan diari protege pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 6.58petang selama 2 minit. Maklumat terkini serta aktiviti protege boleh didapati melalui laman sesawang rasmi mentor www.tv3.com.my/mentor5

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sekitar Karnival Jom Heboh Pertama di Kuala Terengganu

Movie Day Out Sensasi Selebriti SINI ADA HANTU