in ,

Ulasan Penonton Filem ZOOLANDER 2

Semalam, seramai 97 orang Budieyators dan selebriti telah hadir menonton filem terbaharu ZOOLANDERS 2 di Premiere With Budiey. Acara berlangsung secara santai pada jam 8 malam. Turut hadir bekas pengacara HLive! bersama pasangannya, Maria Tunku Sabri, Sasha Saidin dan ramai lagi. Terima kasih kepada semua yang hadir ya.

Bubu Bear – Budieyators

Ulasan saya tentang filem ZOOLANDER NO. 2 sebuah filem Komedi yang berkisah tentang dunia fashion. Cubaan yang agak menarik dengan penampilan Supermodel dan artis ternama seperti Katy Perry, Justin Bieber, Ariana Grande, Skrillex, Lewis Hamilton, Olivia Munn, Naomi Campbell, Susan Sarandon, Susan Boyle dalam cerita ini. Keseluruhannya jalan cerita yang agak slow dan membuatkan diri hampir terlena. Komedi yang cuba di sampaikan kadang kala tidak sampai. Apa pun yang paling penting cara nak jadi Supermodel dan cara berselfie tu yang penting! Hahaha

*jangan pelik tengok abam berpakaian yer. Abam bukan mangsa fashion!Tengok movie tapi ala-ala macam nak pergi bersukan. Abam baru balik dari gym yer, kebetulan lupa nak bawak towel! Jadi apa boleh buat. Kita redah jer.. Kiki

Saya kasi 3/5 untuk cerita ini . Layari: www.budiey.com TQ Budiey Isma ‪#‎PremiereWithBudiey‬ ‪#‎ZoolanderNo2‬ ‪#‎BudieyDotCom‬

Adie T. Bear – Budieyators

This is my review on ZOOLANDER 2 Layari: www.budiey.com TQ abe Budiey Isma ‪#‎PremiereWithBudiey‬ ‪#‎Zoolander2‬ ‪#‎BudieyDotCom‬

A movie that you should watch to make your jawbones work really hard coz you’ll die laughing your ass off!

Seriously!

Bieber haters gonna love it koz bieber dies in the opening!sorry bielibers! Hahahah..

A story about 2 old timers in fashion industry trying to get their fame by jumping back in the industry without knowing anything bout the trap set by the villain being imprisoned for years!

Lots and lots of cameo by pop icons, celebrities and fashion designers..

Don’t worry bout the plot coz believe me you wouldn’t care less bout it..!

3.5 ⭐⭐⭐💫 from me!

Man_2398

Alan Che Wan – Budieyators:

15 tahun telah berlalu semenjak Ben Stiller mempersembahkan parodi nakal perwatakan narsis model2 lelaki di runway NYC. Skrip mendedahkan “kebijakan” model-model lelaki Manhattan. Zoolander yang pertama ditayangkan kurang lebih 2 minggu setelah berlakunya peristiwa 9/11. Bagi menjaga sensitiviti masyarakat ketika itu maka imej World Trade Centre di New York pada waktu itu terpaksa dibuang secara digital. Sambutan box-office waktu itu lemah, tetapi mendapat tempat setelah penerbitan melalui DVD.

Selang beberapa tahun kisah Derek Zoolander mendapati penonton masih mengambil selfie dengan menyedut pipi meniru telatah Zoolander.

Peminat-peminat Media Sosial kemudiannya berterusan meminta Stiller yang Membintangi, Mengarah dan Menulis-Bersama Filem ini membuat sebuah filem susulan, hasilnya, Zoolander 2.

Zoolander 2 berusaha terlalu keras untuk memenuhi harapan penonton dengan lawak kekanak-kanakan.

Walaubagaimanapun ada lawak yang mengena tepat setepek seperti sketsa awal Justin Bieber… tunggukan.

Tiada siapa boleh menafikan francais Zoolander ini dengan kameo bintang dan nama-nama besar seperti Cumberbatch, Kanye and KimK.

Focus cerita adalah ke atas Zoolander yang bersembunyi bertahun-tahun selepas menyebabkan kematian isterinya dan anaknya pula dihantar di bawah jagaan pihak kebajikan. Zoolander dan sahabatnya Hansel (Owen Wilson) yang juga bersembunyi bersama kumpulan orgy-nya mesti mengembalikan nama mereka ke landasan fashion runway dan membantu seorang Interpol Fashion Police (Penélope Cruz) bagi mencari dan menangkap mafia fashion yang mencari Fountain of Youth sambil mereka membunuh ikon2 fashion (tunggukan kameo nama2 besar fashion!!).

AJ Razak – Budieyators:

Good day all. A synopsis of ZOOLANDER 2 hosted by Budiey Isma www.budiey.com. This is the sequel of the same named movie that made it’s screening many years back.

A ridiculously stupid and at the same time funny movie. Story set in the fashion capital where the plus sized son of Derek Zoolander was to be a sacrifice in the search of eternal youth.

Tons of cameo appearance by bigwigs fashion gurus…..Anna Wintour please do keep your day job.

Go watch this movie and go with the flow and knowledge of the fashion world is an added advantage in appreciating the movie.

RECOMMENDED FOR GENERAL VIEWING.
MY RATINGS 3.45 OF 5 STARS

Qanda – Budieyators:

‪#‎ZOOLANDER2‬. Filem yang wajib di tonton terutama pereka2 fesyen kerana banyak fesyen yg menarik, unik dan mungkin boleh di jadikan inspirasi kepada anda.

INI ULASAN SAYA.. Filem yg memaparkan pergolakan di dalam dunia fesyen mengenai 2 model terkenal iaitu Derek & Hansel yang membuat keputusan untuk bersara di dalam bidang peragaan. Mereka dijemput untuk memperagakan fesyen yang konon nya cukup berprestij di Rom oleh designer2 terkemuka.

Pada masa yang sama derek cuba ingin menambat hati anaknya iaitu Fatlander @ DerekJunior yg telah diserahkan hak penjagaan di rumah anak yatim di ROM. Apabila derek & Hansel berada di ROM bermulalah perkenalan mereka bersama Valentina seorang bekas model swimming suits.

Disebalik jemputan Derek & hansel sebenarnya tersirat 1 rancangan jahat dari Mugatu bersama kuncu2nya yang bersangkut paut dengan anak derek iaitu Fatlander @ Derek junior. APAKAH YANG TERJADI ? APAKAH RANCANGAN JAHAT MUGATU ?

APAKAH KAITAN FATLANDER DENGAN SEMUA MASALAH INI & SIAPAKAH VALENTINA ?

Jom ramai2 menyaksikan filem yg menampilkan ramai pelakon2 yg cukup hebat & kemunculan khas Justin Beeber yg mampu membuat penonton ketawa disamping kemunculan khas Ariana Grande serta Katty peri di dalam filem ini di samping runut bunyi yg menarik serta rancak yang mungkin kita akan mengoyangkan kaki tanpa kita sedar. SAYA BAGI 4 / 5 Bintang.

Terima kasih Budiey Isma di atas jemputan ‪#‎PremierZOOLANDER2‬ & ‪#‎PremierWithBudiey‬.

Zhamell – Budieyators

Thank you budiey for an invitation to premiere with budiey. This is my review for.. Zoolander!

Cerita ni funny gila mengisahkan model dah kertu dan senja dipanggil semula buat comeback after 15 years. Kemudian dia dapat tahu musuh dia tengah mencari ikhtiar nak dapatkan pati dari Kolam Awet Muda. Konon kolam tu tercipta dari zaman Adam and Eve, and Steve. Gicu.

Kelakar dan confused macam mana nak in relationships secara orgy? And wth is orgy?!

Cerita ni entertaining tapi banyak yang aku tak faham pasal fashion, model dan pelakon lain. Oh. Bieber pun ada. A bit slow awal tu and ending okay la. Tipikal sikit.

⭐⭐⭐

Nak menang next premiere show? Haaa pi lah visit budiey.com sana.

Aiman Aliyah – Budieyators

What’s great about Zoolander 2.. It’s hilarious with many great fashion icon namely Valentino, Alexander Wang, Marc by Marc Jacob (that’s a good one) and many more who made a cameo in this film.

Derek Zoolander (played by Ben Stiller) has lost his touch plus the death of his wife and his son Derek Jr being sent away has made him to disappear from modelling. Hansel (played by Owen Wilson) on the other hand after got injured during an accident, has decided to disappear too.

Both were united by Billy Zane (as himself) to a fashion show in Rome with a fashion tragedy and the escape of Mugatu (thanks to the idiotically Derek Z) has led to the kidnap of Derek Jr. With the help from fashion police Valentina (played by Penelope Cruz), both are heading to a major fashion IncrediBall where his son who will be sacrificed there. Will they succeed? Come and enjoy this movie at a cinema nearest you. It’s fun especially Justin Bieber is dead! LOL

I’m giving this movie a 3.5*/5. Thanks to Budiey Isma and his great team effort. Please visit www.budiey.com for more info.

Man_2432

Maria Tunku Sabri – Pengacara

Movie Premier dengan Budieyators filem ‘Zoolander 2’ di GSC One Utama. Cerita yang dibintangi oleh Ben Stiller, Owen Wilson dan Penelope Cruz. Cerita komedi arahan Ben Stiller ini pasti mencuit hati penonton.
Saya bagi 3 / 5 bintang!

Man_2439

Tuan Azman Putra

Semalam saya berkesempatan menonton ‪#‎Zoolander2‬ bersama Budiey Isma dan rakan-rakan ‪#‎Budiyetors‬. Peminat filem komidi, #Zoolander2 penuh dengan drama, emosi dan komidi gila-gila.

Kisah antara dua 2 model fesyen terkenal Derek Zoolander (lakonan Ben Stiller) dan Hansel (lakonan Owen Wilson) yang bermusuhan sejak berlakunya runtuhan bangunan yang mengorbankan isteri Derek dan meninggalkan kesan kecacatan pada muka Hansel, akhirnya membuat keputusan untuk bersara dari bidang modeling.

Namun Derek lebih malang, hilang hak penjagaan anak Fatlander @Derek Junior kerana didapati tidak berkemampuan menjaga. Dalam kekeliruan menjalani kehidupan seharian, Derek dan Hansel telah diminta menjadi model fesyen pereka terkenal di Rom, namun ianya hanya helah musuh mereka, pereka fesyen Mugatu dan rakan-rakanya untuk memusnahkan masa depan Derek Zoolander Junior, merupakan pewaris “keajaiban” Derek Zoolander.

Dengan bantuan , Valentina Valencia, Derek Zoolander dapat menjejak anak beliau yang ditempatkan di rumah anak yatim ROM, namun begitu anak beliau sukar menerima kenyataan Derek Zoolander adalah bapanya …MENGAPA??

Apakah kesudahan nasib Derek Zoolander dan anaknya?

KEAJAIBAN apakah yang diwarisi Derek Zoolander Junior

Siapakah Valentina sehingga memerlukan bantuan Derek Zoolander dan Hansel? Kemunculan KHAS JUSTIN BIEBER pasti membuat anda tertawa disamping Kety Perry dan Ariana Grande.

Anda pasti tidak menyesal menonton #Zoolander2 dan tak kering gusi ketawa.

Jom ke panggung berdekatan ….

Tuan Azman Putra bagi 4.5 Bintang ….

Terima kasih Budiey Isma atas jemputan, ‪#‎Budieyators‬ Fadzly Jain Zurkarnain Mohd Lazim Angah Shah dan saya sendiri.

Until next ‪#‎PremiereWithBudiey‬ …pada yang nak join next movie.

Jom support ‪#‎Budieyator‬ ..oopsss dengar-dengar ‪#‎Batman‬ VS ‪#‎Superman‬ ..jangan lupa ‪#‎KungFuPanda3‬ Selasa minggu hadapan …pada yang nak join, sempat lagi … layari www.budiey.com ..macam macam ada.

Nyot Mohede – Budieyators

Now is my turn to review this movie : Zoolander

Let me start from beginning its boring boring and boring..seriously I’m lost from the beginning till the end of the story..tak tau ape yg dia cube sampaikan..lawak2 sex yg biase didengar and tengok..lawak2 yg hambar serta alakadar and sendu serta tidak sampai lawaknye..cume 1/2 je lawak dia yg mampu buat hakak senyum sinis..hahaha!! Che ta bagi 1.65/5

FYI the only part yg best dlm movie is have Justine Biber/Katy Parry/Ariana Grande..tu je lah dia gune pop star yg hebat2 dlm cite ni tapi ‪#‎shendu‬ moral of the story yg akak dapat is care selfie yg betol..mungkin si Adrian Lee Feez boleh tengok untuk dapatkan inspirasi!! Hahaha nk tau macam mane selfie dia?? Tengok sendiri hahah

Thanks abam Budiey Isma sebab bagi kite free tix!!

Hazique – Budieyators

A brief review for Zoolander 2, those who love Ben Stiler style of joke this movie is definately for you. Keseluruhan movie yang menghiburkan dan jenaka yg bole diklasifikasikan sebagai ‘adult joke’ tetapi the gist of the story still inculcate the family value. Along the movie you will be surprised to see famous actors and singers who acted as an extra…and the best part you would see world top designers also acted in this movie..can you imagine Tom Ford and valentino as well as fashion icon Anna wintour…Hahaha. the movie full of accentric fashion and shot at the historical and picturesque location which is Rome.
I would rate 3/5 for this movie. Come and watch the movie as to ‘hilangkan’ stress at the office.

Man_2426

Pujangga Berbicara – Budieyators

Nak share sedikit berhubung filem Zoolander2 yang dibawakan oleh ‪#‎premierwithBudiey‬ malam tadi yang bertempat di GSC One Utama.

Filem yang bersahaja. Penuh dgn aksi2 lucu yang mencuit hati. Namun begitu jalan cerita yang tidak jelas sangat membuatkan ianya agak mengelirukan.

Namun begitu, kita tonton sekadar untuk suka-suka.

Saya kasi 3/5. Kerana filem ini masih belum membuatkan saya teruja.

Anyway, thank you so Much Budiey Isma1 kerana sentiasa memberi ruang dan peluang kepada kami dalam menyemarakkan semangat setiakawan di kalangan Budieyators.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Cyrill Hassan

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey – SISTERS

Richard Marx Bakal Hiburkan Peminat di Kuala Lumpur