in

TV3 Penyiar Rasmi Sukan Sea Ke 26

Sukan SEA edisi ke-26 akan berlangsung di Jakarta dan Palembang, Indonesia bermula 11 November hingga 22 November 2011. Temasya sukan dwitahunan ini melibatkan 11 penyertaan negara Asia Tenggara, Indonesia, Malaysia, Thailand, Singapura, Vietnam, Filipina, Laos, Myanmar, Kemboja, Brunei dan Timor-Leste dalam 44 acara yang dipertandingkan.

Dengan itu, sebuah majlis istimewa Pengumuman TV3 sebagai Rakan Penyiar Sukan SEA ke-26 dan Telekom Malaysia Berhad (TM) sebagai Rakan Penaja bakal diadakan. Sukan SEA kembali di TV3 sejak sedekad lalu ketika Malaysia menjadi tuan rumah Sukan SEA ke-21.

Tetamu kehormat acara ini ialah Menteri Belia dan Sukan, YB Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek, Chef-de-Mission Palembang, Datuk Syed Mustafa Syed Ali, wakil Media Prima Berhad, Encik Ahmad Izham Omar, Ketua Pegawai Operasi, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad dan wakil Telekom Malaysia Berhad (TM), Rozalila Abdul Rahman, Ketua Pegawai Pemasaran, Telekom Malaysia Berhad (TM).

Bekas atlet yang pernah menempa nama di pentas antarabangsa turut akan hadir sama, antaranya, Datuk Paduka Mumtaz Jaafar dan Nur Herman Majid. Tetamu akan dihiburkan oleh Jaclyn Victor dan Kumpulan Drama.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Lirik Lagu Jamal Abdillah Aku Maafkan Kamu

Sinopsis Aku Bukan Tomboy