in

TV3 Kids School Attack Jana Minda Cerdas Kanak-Kanak

TV3 Kids School Attack merupakan satu projek TV3 Kids khusus kepada murid-murid sekolah kebangsaan dalam lingkungan usia 10-12 tahun melalui pelbagai jenis aktiviti dan permainan berbentuk sukan riadah selain pemfokusan kepada pendidikan menjana minda cerdas kanak-kanak.    

Ianya juga sebagai usaha pihak stesen dalam membalas penghargaan terhadap sokongan yang diberikan terhadap program-program TV3 Kids yang disajikan malah ia dilihat sebagai salah satu tanggungjawab sosial TV3 dalam mempelbagaikan jenis ko-kurikulum sekolah yang terpilih.   

Pelbagai aktiviti menarik telah disusun untuk murid-murid sekolah dan antaranya termasuklah Mini Explorace Kids, Sepakan Penalti, Tiru Gaya Roverz, Shoot’n Hoops, Pop Kuiz dan juga dua permainan yang baru diperkenalkan tahun ini, Fun Telematch dan Giant Jigsaw Puzzle.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Lirik Lagu ALLAH PEDULI – Agnes Monica

Sinopsis Filem Saus Kacang Lakonan Bunga Citra Lestari & Ashraf Sinclair