in ,

TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA Raih RM8Juta

Filem Tombiruo : Penunggu Rimba terus melebarkan jumlah kutipan tiketnya apabila berjaya memperoleh RM 8 juta selepas 4 minggu ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia dan Singapura serta Brunei sejak 12 Oktober 2017.

Ini sekaligus meletakkan filem terbitan Astro Shaw, Ideate Media, Grup Buku Karangkraf dan Layar Sunan di kedudukan kedua dalam mengaut kutipan tiket paling tinggi bagi tahun 2017 selepas filem Abang Long Fadil 2 terbitan Astro Shaw dan Skop Productions yang memperoleh RM 18 juta.

TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA Raih RM8Juta & Duduki Tangga Kedua Filem Paling Laris Tahun 2017

Filem aksi yang diadaptasi dari novel thriller karya Ramlee Awang Murshid ini masih ditayangkan di 68 pawagam untuk minggu ke lima. Pihak penerbit juga berharap filem ini masih mampu menarik penonton untuk menyaksikannya di pawagam.

Filem yang menggandingkan pelakon Zul Ariffin dan Farid Kamil buat kali kedua di layar perak ini turut membariskan pelakon hebat seperti Nabila Huda, Faizal Hussein, Farah Ahmad, Artu, Hasnul Rahmat, Michael Chen, Dato’ M Nasir, Datin Marlia Musa, Faye Khusyairi, Dynas Mokhtar dan adik Muhammad Al- Rayyan.

“Tombiruo : Penunggu Rimba” memaparkan kisah Ejim digelar sebagai Tombiruo kerana dianggap sebagai penunggu rimba. Lelaki yang sentiasa bertopeng ini disisihkan oleh penduduk kerana memiliki wajah bukan manusia.

Apabila satu insiden yang tragis berlaku pada Tombiruo, ia telah menimbulkan kemarahannya dan dendam. Sementara itu, Amiruddin menganggap Tombiruo sebagai punca keperitan hidup keluarganya dan mula menjejaknya. Pergelutan diantara mereka berlaku demi menegakkan kebenaran masing-masing.

Saksikan filem Tombiruo di pawagam di seluruh negara. Layari laman sesawang www.tombiruomovie.com serta laman sosial Facebook, Twitter, Instagram serta Youtube Astro Shaw dan Astro Gempak untuk berita dan informasi terkini. Pengguna laman sosial boleh menggunakan tanda pagar #tombiruo, #tombiruomovie dan #penunggurimba sebagai tanda sokongan pada filem ini.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peluang Kedua Bekas Banduan Dalam Telemovie JALAN SEHALA

Tiada Permohonan Nikah dari Fattah & Fazura – Pejabat Agama Islam Daerah Petaling