in , ,

Tom Holland Sahkan No Way Home Adalah Filem Terakhirnya Sebagai Spider-Man

Tak kurang dua tiga hari selepaskita mengetahui tajuk bagi sekual Spider-Man seterusnya diumumkan iaitui ‘No Way Home’, kita dikejutkan dengan berita mengenai Tom Holland yang mengesahkan bahawa filem No Way Home adalah filem terakhir beliau memegang watak Spiderman.

Menurut kata Holland, kontraknya akan tamat selepas filem ini bagaimanapun itu tidak bermakna dia akan ‘menggantungkan’ sut tersebut buat selama-lamanya. Ini kerana dedah Holland, hidupnya berubah sejak ‘menjadi’ Spider-Man dan bersedia untuk kembali pada bila-bila masa.

Menjelang perjanjian bersejarah Marvel Studios dan Sony Pictures Entertainment pada tahun 2015, pertunjukan pertama Belanda muncul pada tahun berikutnya melalui Captain America: Civil War. Sejak itu, dia muncul dalam filem MCU setiap tahun, termasuk dua filem mandiri dalam Spider-Man: Homecoming dan Spider-Man: Far From Home, serta, Avengers: Infinity War dan Avengers: Endgame.

Tom Holland Sahkan No Way Home Adalah Filem Terakhirnya Sebagai Spider-Man

Sepanjang itu, Peter Parker telah melalui banyak hal, termasuk melepaskan diri dari kehancuran Thanos dan kembali dari situ. Sekarang, dia akan memulakan pengembaraannya yang ketiga, dan ini mungkin yang terakhir.

“Spider-Man 3 Merupakan Filem Terakhir Saya (Di Bawah Kontrak) Jadi Saya Sering Berkata Kepada Mereka Jika Mereka Mahukan Saya Semula Saya Akan Berada Di Sana Dengan Hati Yang Terbuka. Saya Suka Dengan Setiap Minit Berada Dalam Dunia Yang Menakjubkan Ini. Ia Telah Mengubah Kehidapan Saya Menjadi Lebih Baik, Saya Cukup Bertuah Berada Disini”

“Jika Mereka Mahukan Saya Semula, Saya Akan Berada Disana. Jika Tidak Saya Berjalan Mengikut Sinar Matahari Yang Tenggelam Untuk Menjadi Manusia Yang Gembira Kerana Ia Merupakan Perjalanan Yang Cukup Menakjubkan,”

Tom Holland
Tom Holland Sahkan No Way Home Adalah Filem Terakhirnya Sebagai Spider-Man

Holland kini sedang melakukan persediaan untuk kolaborasi terbarunya dengan Joe dan Anthony Russo di Cherry, dan dalam wawancara baru dengan Collider, dia mendedahkan bahawa No Way Home adalah filem terakhirnya Spider-Man di bawah kontrak. Menurut Holland jika salah satu studio mahu dia kembali, dia dengan senang hati akan mengenakan pakaian superhero itu lagi selepas ini.

Dalam perkembangan lain, menurut sumber Holland dikhabarkan akan terus memegang watak ini kelak memandangkan filem Spider-Man antara filem Marvel Studios dan Sony yang berjaya mengutip rekod kutipan yang memberangsangkan. Sekiranya perjanjian antara dua syarikat ini terus berkekalan, Holland juga akan turut berada dalam senarai.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Muhyiddin Yassin | 17

Muhyiddin Yassin Kongsi Keadaan Selepas Cucuk Vaksin, Syukur Badan Sihat

Vivy Yusof | 18

Isu Saman Fitnah – Vivy Yusof, Netizen Bersemuka Di Mahkamah Ogos Depan