in

Tips & Trick Cara Paling Berkesan Menggunakan Pelembab

Salam semua,

Pelembab sangat penting dan cukup penting untuk menjadikan kulit sentiasa segar dan cantik. Pelembap dapat membantu kulit untuk menjaga kadar air dan membuat wajah kita sentiasa sihat dan gebu. Pelembap juga menjaga kulit dari bahaya dehidrasi.

Kulit Berminyak
Jika anda bekerja dan duduk ditempat berhawa dingin, kemungkinan besar kulit akan menjadi. Jadi, sapulah pelembap di bahagian yang terasa kering. Gunakan pelembap tanpa minyak (oil free).

Kulit Berjerawat
Jika anda menggunakan pelembap dan tiba-tiba timbul jerawat, kemungkinan besar pelembab itu terlalu berat untuk jenis kulit Anda. Gantilah dengan pelembap yang teksturnya lebih ringan. Misalnya, pelembap dalam bentuk cream atau dalam bentuk lotion maupun gel.

Kulit kering
Jika kulit kering bahkan terasa perih dan ketat, kemungkinan besar pelembap yang digunakan tidak cukup memberikan kadar air. Ganti dengan pelembab yang teksturnya lebih berat seperti krim. Jika masih terasa kering, pada malam hari gunakan juga pelembap dalam bentuk serum. Jika berada di daerah panas, gunakan pelembab lotion dalam frekuensi yang lebih sering.

Kulit Sensitif
Jika kulit rasa panas dan kemerahan, itu adalah salah satu tanda dari alergi. Hal ini biasanya terjadi pada kulit jenis sensitif. Kulit jenis ini alergi terhadap hampir semua bahan yang terdapat pada pelembap. Misalnya, bahan pewangi, pewarna, pengawet, dan sebagainya. Karena itu, gunakan pelembab khusus untuk kulit sensitif.

Hari ini Kak Mas mahu memperkenalkan 3 produk pelembab yang sangat berkesan, sesuai dengan semua jenis kulit di atas iaitu Beautee BB Cream, Beautee SPF 25 Sun Protector dan Beautee Sun Block Foundation.

Ok Kak Mas akan terangkan macam mana nak pilih dan macam mana nak pakai produk ini.

Bagi yang tak tahu apa itu mosturizer dan pakai masa bila, mari kita semak balik step penjagaan kulit.

  1. cleansing
  2. scrub
  3. toner
  4. ampoule
  5. mosturizer
  6. make up

Peranan mosturizer ni untuk melembabkan wajah dan juga sebagai pelindung wajah kita dari pencemaran persekitaran dan sinar UV. Mosturizer untuk siang biasanya boleh digunakan sekali dengan make up anda.

Kak Mas mulakan dengan kulit yang berminyak. Paling sesuai gunakan BB cream sebagai mosturizer, gabungan BB cream dan minyak semulajadi yang dihasilkan oleh kulit menjadikan kulit anda lebih bersinar dan nampak berseri.

Bagi yang kulit normal pula, Kak Mas sarankan anda gabungkan BB Cream dengan beautee sun protector spf 25.

Ok caranya macam ni…ambil sedikit Beautee spf 25 sun protector oleskan atas tapak tangan..kemudian ambil Beautee BB cream dan campurkan dengan mengunakan jari ajer …kacau-kacau bagi sebati dan terus oles kat muka kita macam biasa. Hasilnya wallahmak…..cuba lah dulu memang cun….

Wajah anda akan nampak lebih anggun, berseri dan bersinar macam pengantin pulak.

Bagi yang ada masalah kulit sangat kering, maaf anda perlukan kelembapan yang super extra maka anda perlukan sun block foundation dan BB cream bukan tak sesuai boleh juga tapi elok amik sun block foundation so muka yang kering tu boleh cepat baik.

Cara gunakan sama oleh kerana tak ada minyak semula jadi anda kene campurkan sun block foundation dengan spf 25 sun protector , so anda akan tampil menawan dan naik seri dan tak siapa perasan kulit anda kusam dan kering pun.

35069 134753296564211 114420888597452 174677 5290765 N | 4

Beautee Sun Protector SPF25 RM 45

34919 134781363228071 114420888597452 174727 7105467 N | 5
Beautee Sunblock Foundation SPF30 RM 58

Bb Cream | 6
Beautee BB cream RM 42

Tips ini dibawakan oleh Reamas Beauty Center terletak di no 13, Pusat Beli Belah Pandan Capital, (MPAJ) Pandan Indah.

Semua produk kecantikan yang dijual dibutik kecantikan ini adalah halal dan bebas dari unsur haiwan.

Semua harga yg ditawarkan adalah sangat berpatutan dan jauh lebih murah dari salun..

Untuk mendapatkan produk ini, sila hubungi Mas: 016-6224506

Pembayaran boleh dibuat secara online dan kad kredit sila email untuk payment request.

Layari:
http://masbeautee.blogspot.com
http://www.langsingdengansiy.com

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Program Menarik Suria FM Sepanjang Ramadan 2010

Program Khas Radio RTM Ramadan & Merdeka 2010