in , ,

Filem TIGA JANDA MELAWAN DUNIA Ditayangkan Mulai 19 Mei Ini

Pada April lepas, majlis sidang media filem Tiga Janda Melawan Dunia gandingan Khatijah Tan, Normah Damanhur dan Raja Azura telah berlangsung di GSC 1 Utama, Petaling Jaya.

Di majlis tersebut pihak penerbit telah mempertontonkan kepada pihak media teaser trailer dan teaser poster serta dua lagu tema filem ini. Jom kita baca sinopsis filem ini. 

Turut hadir adalah barisan pelakon filem iaitu Normah Damanhuri, Raja Azura, Norman Hakim, Rosnah Mat Aris, Ellyza Azizi dan Abbas Mahmood serta pengarah filem Hyrul Anuar. 

Naskah Tiga Janda Melawan Dunia dihasilkan dengan kerjasama lima syarikat gergasi iaitu Multimedia Entertainment, Directors Think Tank, Golden Screen Cinemas, Astro dan Six Fun Media. 

Filem ini mengisahkan Midah, Rohayu dan Ani, 3 balu dari kampung pedalaman, yang merupakan peminat tegar Aiman Zalini. Apabila konsert terakhir penyanyi itu diumumkan, ketiga-tiga wanita itu cuba dan melakukan segala yang mereka mampu untuk mengumpul wang.

Tetapi mereka gagal. Tanpa berputus asa, mereka cuba melakukan perkara yang paling luar biasa yang mungkin (didorong oleh kejayaan segera seorang loafer tempatan) – mewujudkan perniagaan jus vape bebas aditif/semua semula jadi/bukan tembakau!

Formula vape mereka (dicipta dengan bantuan pembantu makmal sederhana) adalah kejayaan yang tidak disengajakan dan mereka miliki cukup wang untuk membeli tiket konsert!

Namun, tanpa disedari – jus vape yang viral dan semulajadi itu telah menyebabkan ramai penagih dadah menjadi pulih dan ini menyebabkan isu permintaan terhadap ketua kartel dadah. Seterusnya terjadi rangkaian peristiwa lucu dan mengelikan hati yang akan mengubah hidup mereka selama-lamanya.

Apa yang menarik tentang filem ini adalah pengarahnya Hyrul Anuar merupakan pengarah iklan yang telah memenangi anugerah antarabangsa di Adfest Asia Pacific Advertising Festival dan ini merupakan filem pertama arahannya. Idea asal filem ini dihasilkan oleh beliau dengan mengambil inspirasi daripada keluarganya di kampung.

Filem Tiga Janda Melawan Dunia Ditayangkan Mulai 19 Mei Ini

Salah sebuah syarikat penerbitan filem Tiga Janda Melawan Dunia adalah Directors Think Tank iaitu sebuah agensi pengiklanan yang telah memenangi anugerah “Syarikat Penerbitan Terbaik Asia Pasifik” di anugerah pengiklanan The Work untuk dua tahun berturut-turut. 

Filem terakhir yang mereka terbitkan Pusaka, telah mendapat sambutan yang baik. Penaja utama filem Tiga Janda Melawan Dunia adalah Nescafe dan Hotlink manakala filem ini diedarkan oleh GSC Movies.

Filem Tiga Janda Melawan Dunia Ditayangkan Mulai 19 Mei Ini

GSC telah melancarkan trailer filem aksi komedi tempatan Tiga Janda Melawan Dunia.

Tiga Janda Melawan Dunia bakal menghiburkan penonton di seluruh negara bermula 19 Mei 2022. Untuk maklumat lanjut anda boleh lawati laman sosial kami di : www.gscmovies.com.my

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

NOIR

Noir Pergiat Aktiviti Kebajikan Sepanjang Ramadan Tahun Ini

SURIA FM

Kejar Pahala Berganda, Kempen ‘Kumpul Pahala’ Suria FM Mencapai Sasaran