in , ,

Tertunggak Yuran Maintenance Punca Awal Ashaari Dihalang Masuk

Mengikut pertuduhan, Awal melakukan perbuatan itu di pondok pengawal Challis Damansara, Jalan PJU 3/30, Sunway Damansara dengan nilai kerugian dianggarkan sebanyak RM600.

Pelakon dan juga pengacara popular, Awal Ashaari mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret semalam terhadap pertuduhan melakukan khianat dengan merosakkan palang pagar milik pengurusan sebuah perumahan di Damansara dan dibenar diikat jamin sebanyak RM2,000 dengan sebutan semula kes ditetapkan pada 15 Julai 2022.

Lantaran itu, Awal dalam sesi siaran langsung di Instagram miliknya mahu menjelaskan apa yang sebenarnya terjadi sekaligus memperbetulkan kesilapan orang ramai yang beranggapan dia membuat khianat di tempat awam.

Menurut Awal, berlaku salah faham antara dirinya selaku pemilik rumah dengan pihak pengurusan perumahan tersebut. Tambahnya, dia dihalang untuk masuk ke premis sendiri disebabkan ada tunggakan beberapa bulan yuran pengurusan.

Justeru itu, dia mengaku bertindak mengalih palang ‘gate’ menggunakan tangannya selepas permintaan untuk masuk ke kediaman sendiri bagi mengambil barang ditolak tanpa budi bicara.

“Mungkin kekhilafan saya tak bayar yuran pengurusan tapi saya memang duduk situ, itu membuatkan saya terkilan.

Apabila saya dah masuk baru saya tahu mereka buat laporan polis akibat masuk rumah sendiri, macam rasa nak gelak ada, nak menangis pun ada.” ujar Awal.

– Awal Ashaari

Untuk pengetahuan anda, Awal didakwa mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana melakukan khianat yang memperuntukkan hukuman penjara tidak kurang daripada setahun atau tidak lebih daripada lima tahun atau denda atau kedua-duanya jika disabit kesalahan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Karaoke Superstar Raikan Kaki Karoks Bersama Selebriti Terkemuka Negara 

Think City Umum Program Geran RM10 Juta Ke Arah Pembangunan Ekonomi