in ,

Terminator Salvation & The Cheetah Girls 2 di TV2

Slot English Blockbuster Janjikan 3 Filem Hebat Di TV2

Tiga filem Inggeris Blockbuster bakal menemui penonton saluran TV2 hujung minggu ini yang pastinya mampu menarik tumpuan seisi keluarga berhibur dengan filem-filem yang dijanjikan. Ia sesuatu yang mengujakan kerana tiga filem ini dipilih daripada genre berbeza dan miliki kelompok peminatnya yang tersendiri.

Filem-filem yang dijanjikan adalah “The Cat In The Hat” (17 Februari 2012, jam 10.00 malam), “Terminator Salvation” (18 Februari 2012, jam 10.00 malam) dan “The Cheetah Girls 2” (19 Februari 2012, jam 11.00 malam).

Penggemar filem komedi usah ketinggalan menyaksikan filem “The Cat In The Hat” yang popular tahun 2003 yang diadaptasi daripada sebuah buku diterbitkan tahun 1957 dengan nama yang sama oleh Dr Seuss. Ia diarahkan oleh Bo Welch dan dibintangi oleh Raven-Symoné, Adrienne Bailon, Sabrina Bryan, Kiely Williams dan Belinda.

Walaupun plot asas adaptasi daripada watak Cat In The Hat sama seperti yang terdapat dalam buku namun filem ini telah ditambah dengan subplot baru dan watak-watak yang agak berbeza dari cerita asal. Ia berlatarkan kisah bagaimanakah Grinch mencuri pada Hari Krismas.

Bagi pengikut setia siri terminator usah lepaskan peluang menyaksikan sekual keempat bertajuk “Terminator Salvation”, fiksyen sains 2009 Amerika yang diarahkan oleh MCG dan dibintangi Christian Bale dan Sam Worthington. Filem yang menggunakan perjalanan masa sebagai unsur plot utama selain faktor keselamatan yang ditetapkan pada 2018 ini memberi tumpuan pada perang antara Skynet dan manusia. Dengan pertempuran penentangan manusia terhadap mesin Skynet akhirnya berakhir dengan tragedi pembunuhan. Bale menggambarkan John Connor sebagai seorang pejuang penentang manakala Worthington pula menggambarkan Cyborg Marcus Wright. Terminator Salvation juga menonjolkan watak Anton Yelchin sebagai Kyle Reese muda, watak yang mula diperkenalkan dalam The Terminator dan menggambarkan T-800 Model 101 terminator yang asal.

Menyusul filem menarik “The Cheetah Girls 2” yang tayangan perdananya telah menerima penilaian tertinggi daripada semua Filem Disney Channel hingga berjaya mencatat sejumlah 8,1 juta penonton menewaskan penilaian perdana High School Musical (7.7 juta), dan menewaskan sebelumnya menewaskan pemegang rekod, Kadet Kelly (7.8 juta).

Sekuel ini berlegar kisah empat remaja berbakat yang menggunakan ksempatan yang ada melawat Sepanyol untuk mengejar impian mereka menjadi artis pop terkenal. Berbanding filem sebelumnya, menerusi Cheetah Girls 2, plot cerita bertukar menjadi lebih berbentuk muzikal. Ia dibintangi oleh Raven-Symoné, Adrienne Bailon, Sabrina Bryan, Kiely Williams dan Belinda.

Usah ketinggalan manyaksikan tiga filem hebat ini mewarnai hujung minggu anda hanya menerusi TV2.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Olivia Ong Are U Ready for Love Live Concert

TVi Perkenal Program Remaja Lebih Segar