in , ,

Telemovie MALAIKAT PUN TAHU Temukan Sweet Qismina & Syafie Naswip

Lelaki dan wanita menggunakan cara yang berbeza dalam menunjukkan perasaan mereka. Perempuan lebih menzahirkan perasaan, lelaki pula lebih menyimpan dan tidak terlalu menunjuk rasa sayang.

Susah untuk mengetahui tanda-tanda dan ciri-ciri lelaki yang setia kepada pasangannya. Namun, jika seseorang lelaki sanggup menunjukkan rasa sayang terhadap wanita secara terbuka, maka itu tanda sayang sebenar. Sayang itu juga sebenarnya subjektif. 

Cinta tidak dapat dipisahkan dengan hati dan perasaan. Hakikatnya cinta yang jujur dan ikhlas dapat mengatasi segala halangan termasuk kedudukan dan darjat. Mengangkat sisi keberkatan dalam sesuatu hubungan ikhlas semata-mata mencari keredhaan Allah, Radio Televisyen Malaysia (RTM) tampil dengan telemovie bertajuk “Malaikat Pun Tahu”pada 20 November ini, pukul 11.05 pagi di TV1.

Watak Utama-Syafie-Naswip-Dan-Sweet-Qismina

Telemovie Maulidur Rasul, MALAIKAT PUN TAHU Temukan Sweet Qismina dan Syafie Naswip di TV1 

Telemovie khas sempena sambutan Maulidur Rasul ini mengetengahkan lakonan mantap pelakon berpengalaman termasuklah Syafie Naswip, Sweet Qismina, Dato’ Shah Reza, Connie Norlidah Ahmad, dan Qazim Nor. 

Kisahnya berkembang dengan watak utama iaitu Lutfi seorang penulis cerpen Islamik yang tinggal di Melbourne, Australia. Satu hari dia telah berjaya menyelamatkan beg wanita bernama Tengku Ashikin yang dilarikan peragut. 

Kebetulan Lutfi pula bekerja dengan Tengku Ashman yang merupakan abang kepada Tengku Ashikin. Lutfi yang telah pun putus tunang dengan Marlia telah jatuh cinta kepada Tengku Ashikin lalu melamar Tengku Ashikin menjadi isterinya. 

Mereka berkahwin di Melbourne dengan diwalikan oleh Tengku Ashman tanpa pengetahuan ibu bapa mereka di tanah air. Perkahwinan tersebut dirahsiakan kerana bapa mereka, Tengku Amran ingin menjodohkan Tengku Ashikin dengan orang yang sama keturunan dengan mereka. 

Hubungan Lutfi dan Tengku Ashikin sedikit goyah apabila Marlia terjumpa Lutfi dan meminta dia diberikan peluang kedua setelah Tengku Ashman menolak untuk dijodohkan dengan Marlia yang diatur oleh keluarga mereka. 

Dalam masa yang sama, Tengku Ashikin terjatuh dan telah dikejarkan ke hospital. Dia telah keguguran setelah mengandung dua bulan dan turut disahkan menghidap kanser pankreas tahap empat. 

Tengku Amran yang pada mulanya tidak merestui perkahwinan Lutfi dengan Tengku Ashikin telah berubah hati setelah Tengku Ashikin jatuh sakit dan melihatkan kesungguhan serta keikhlasan Lutfi. Namun masihkah ada peluang untuk keduanya kembali melalui saat-saat bahagia dalam kehidupan bersama? 

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, mereka berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ini Sebab Izzue Islam Keluar dari Forteen

Nabil Sound DSV di IG, Hutang Bila Nak Bayar?