in

Teater Malam 7 Drama 7 Duri di Stor DBP

GENRE  : TEATER

TAJUK  : MALAM 7 DRAMA 7 DURI

LOKASI  : STOR TEATER, DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA.

TARIKH  : 25 JULAI – 2 OGOS 2008

MASA   : 9 MALAM

TIKET   : RM 30/RM 15 (PELAJAR)

INFO   : 017 – 316 7995/ 012 – 434 0807

RINGKASAN:

      Pementasan teater Malam Tujuh Drama Tujuh Duri ini adalah himpunan tujuh drama dan monolog yang dipentaskan dalam satu malam.

      Ianya mengupas kehidupan manusia yang penuh dengan pelbagai permasalah dan dugaan. Dalam kesibukan mengejar kesempurnaan hidup, manusia sering mengabaikan nilai-nilai murni dan mempamerkan sifat buruk manusia; nafsu berahi, benci amarah, tamak haloba, iri hati, bangga diri dan taksub kepada duniawi.

      Naskah-naskah yang dihimpunkan akan mengungkai permasalah demi permasalahan yang seakan remeh tetapi hakikatnya adalah penyumbang gelap kepada keruntuhan jati diri, masyarakat mahupun negara.

      Antara naskah yang akan dipentas adalah Singa, Nangislah Anak, Tukang Sapu, Pukul Jangan Tak Pukul, Ayam Sabung, Hutang dan Maafkan. Antara pengkaryanya ialah Dato Baha Zain, Iryanda Mulia Ramli dan Ashrin Abd Azim, arahan Fauziah Nawi.

      Bagi peminat teater inilah sebuah teater yang harus anda tontoni.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Profile Pelakon dan Penyanyi Betty Banafe

Saksikan Episod Akhir Drama Sindarella di TV3 Malam Ini