in

Super Junior Rasmi Restoran KyoChon Pertama di Malaysia

Sekali lagi, Malaysia dikunjungi Super Junior. Kali ini, bukan untuk persembahan konsert atau pengambaran iklan tapi sekadar untuk merasmikan sebuah restoran terkenal. Ya, pada jam 6 petang hari ini, dua orang dari Super Junior iaitu Kyuhyun dan Kangin akan menghadiri acara Pembukaan Restoran KyoChon Store yang terletak di LG-311, New Wing, One Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya berdekatan dengan Cold Storage.

Budiey rasa bertuah kerana turut dijemput secara eksklusif untuk menyaksikan Grand Opening Super Junior’s favourite chicken – KyoChon. Terima kasih banyak-banyak Budiey ucapkan kepada KyoChon.

Super Junior

[pullquote align=”right”]Budiey diberitahu, hanya dua orang ahli kumpulan Super Junior yang hadir memeriahkan acara iaitu Kyuhyun dan Kangin. Kepada peminat fanatic kumpulan K-Pop yang popular ini, sudah tentu akan berkumpul di luar restoran.[/pullquote]

Pertama ditubuhkan 23 tahun yang lalu oleh Encik Kang Won-Kwon pada tahun 1991 di Gumi, Korea Selatan, KyoChon adalah nama yang begitu sinonim pagi penggemar makanan di Korea yang dikenali terutamanya dari segi kepakaran mereka dalam menggoreng sedap, rangup, dan juicy chicken.

Dengan usaha berterusan, jenama restoran ini telah memperoleh beberapa penghargaan. Sejak tahun 2003 , ia telah secara konsisten memenangi “Brand of the Year” anugerah selama 11 tahun berturut-turut, di mana ini telah menunjukkan komitmen dan mencerminkan kedudukan industri terkemuka.

Dengan pengalaman yang luas dan dedikasi yang tiada tandingan kepada inovasi, jenama ini telah berkembang di luar 1,000 cawangan di peringkat global di 4 buah negara. Sekarang, apa yang pernah menjadi makanan istimewa jauh adalah realiti dengan lebih dekat ke rumah anda, sebagai KyoChon bangganya mengumumkan dan membuka pintunya kepada orang awam Malaysia, dan ini menunjukkan usaha kelima di luar Korea.

Super Junior

Ketibaan KyoChon di Malaysia adalah bukan sahaja sekadar kulit dan daging dalam, malah ia adalah satu anjakan paradigma dan revolusi bagaimana ayam perlu dimasak, disediakan dan cara hidangan. Sungguh rangup dan sangat juicy dengan ayam ternakan KyoChon di mana ia hanya diperoleh dari ladang-ladang yang berkualiti tinggi di Malaysia, dan dimasak dengan menggunakan kaedah inovatif untuk mengurangkan masa memasak dan jumlah minyak yang digunakan. Hasilnya ialah keping rangup dan lazat ayam yang berlemak besarnya kurang dan greasier daripada ayam goreng lain dalam industri ini .

Grand Opening jenama KyoChon di Malaysia pada hari ini akan melihat kehadiran jemputan eksklusif duta produk mereka, Super Junior terbang dari Korea secara eksklusif untuk menyampaikan ucapan. Antara yang hadir seperti Pengerusi KyoChon Mr Kwon, Presiden Hwang, Presiden Lee, dan duta jenama Super Junior – salah satu kumpulan idola atas Korea. Sudah tentu, masakan dan hidangan pelbagai pilihan menu terkini KyoChon seperti ayam goreng juga akan dihidangkan.

Kyuhyun And Kangin

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pelakon Liza Abdullah Fail Permohonan Cerai

AirAsia Terima Anugerah di ASEANTA Awards for Excellence 2013