in , ,

Suami Miera Liyana Beri Nafkah Isteri Pertama RM20,000 Sebulan

Di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur hari ini, suami Miera Liyana iaitu Rosland Othman menafikan dakwaan mengabaikan tanggungjawab terhadap isteri pertama, Adibah Abdul Mutalib dan anak-anak.

Dakwa Rosland, meskipun sedang melalui perbicaraan kes nusyuz, dia tetap menunaikan tanggungjawab membayar ansuran rumah, bil elektrik, perbelanjaan sekolah termasuk memberikan kad kredit.

Rosland yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Sarawak Consolidated Industries Bhd milik syarikat Serba Dinamik mendakwa jumlah keseluruhan nafkah antara RM15,000 sehingga RM20,000 sebulan.

InsyaAllah semuanya lengkap seperti ansuran rumah, bil elektrik, perbelanjaan persekolahan dan kad kredit juga diberi, tapi masih keluarkan kenyataan saya tidak bertanggungjawab.

– Rosland

Ujar Rosland, dia boleh menunjukkan apa bayaran yang diterima Adibah. Rosland juga mendakwa ada memberikan wang tunai tak termasuk perbelanjaan sekolah dan kenderaan sekolah anak.

Sebelum ini, Rosland memfailkan nusyuz terhadap isteri pertama, Adibah Abdul Mutalib mendakwa wanita itu keluar rumah tanpa keizinan pada 24 September 2021.

Selagi kes ini tidak selesai, sudah tentu daripada segi nafkah batin tidak dapat saya tunaikan. Saya dengan dia tidak ada persefahaman dan tidak ada persetujuan lagi bagaimana untuk teruskan, adalah agak sukar.

– Rosland

Kini, Rosland selaku plaintif sedang melalui kes nusyuz kerana Adibah didakwa tak lagi mengendahkan kata-katanya sebagai suami.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Lagi Pasangan Selebriti Ke Mahkamah Syariah, Hadir Ke Proses Sulh?

COLDPLAY

Perdana Menteri Alukan Kedatangan Coldplay ke Kuala Lumpur di Twitter