in ,

Siti Nurhaliza Pertama Kali Rakam Lagu Bersama Dua Beradik

Siti Nurhaliza Pertama Kali Rakam Lagu Bersama Dua Beradik

KUALA LUMPUR: Siti Nurhaliza Production (SNP) melancarkan sebuah single Hari Raya terbaru berjudul Panggilan yang dinyanyikan sendiri oleh tiga beradik iaitu Datuk Siti Nurhaliza, Siti Saida dan Siti Saerah.

Lagu ciptaan Audi Mok dan lirik ditulis oleh Mohd Fedtri Yahya ini merupakan lagu Hari Raya pertama daripada trio adik beradik ini. Menurut Datuk Siti Nurhaliza, kolaborasi adik beradik ini merupakan buah tangan istimewa mereka sempana Hari Raya Aidilfitri kali ini.

“Lagu Panggilan lebih catchy berbanding lagu raya saya sebelum ini. Lebih istimewa lagi ia dicipta oleh komposer Audi Mok dan lirik dari Fedtri. Biarpun rancak tetapi lagu ini ada elemen nasyid moden dan seiring dengan citarasa pendengar,” ujarnya.

Jelasnya, lagu ini juga mempunyai keistimewaan tersendiri dari segi gabungan suara bersama Saida dan Saerah.

“Ini merupakan kali pertama kami nyanyi bersama. Memang kami dah lama merancang tetapi kali ini alhamdulillah ia menjadi. Walaupun nada suara kami agak sama tetapi tone suara berbeza. Kalau dengar suara Saerah garau sedikit dan Saida lebih lembut. Bila disatukan dia sangat sedap didengar,” katanya yang mempunyai lima buahlagu raya termasuk Panggilan.

Selain itu, lagu yang bakal keudara di radio ini juga dalam perancangan untuk dijual secara digital.

“Selepas ia dikeudarakan di radio, kita akan lihat maklum balas pendengar, jika banyak permintaan mungkin kami akan jual dalam bentuk digital dalam masa terdekat ini juga,” ujarnya.

Sementara itu, bagi Siti Saidah dan Siti Saerah pengalaman pertama merakamkan lagu dengan komposer terkenal adalah peluang terbaik bagi mereka.

“Saya gembira kerana single pertama saya dicipta oleh komposer terkenal. Lagu ini sangat sedap didengar dan dinyanyikan bersama Siti Nurhaliza pula. Secara jujur saya sangat berdebar merakamkan lagu dengan dia. Biarpun kami adik beradik tetapi perasaan gementar tetap ada sehingga saya terpaksa menyuruh dia keluar dahulu ketika saya sedang rakaman,” kata Saida.

Siti Nurhaliza di AJL25

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Red Carpet Photo Golden Awards 2010

Cinta Baru Zarina