in , ,

Siri vivo X100 Dilancar di Malaysia Dengan Fotografi Profesional Menakjubkan

Mengandungi ZEISS APO Floating Telephoto Kamera yang ditingkatkan dan dikuasakan oleh cip dwiprestasi flagship vivo dengan jangka hayat bateri yang diperluas.

vivo Malaysia memulakan tahun baru dengan pelancaran siri telefon pintar perdana iaitu vivo X100 Pro dan X100. Kedua-dua telefon pintar ini mampu memberikan pengalaman fotografi pada tahap profesional dan prestasi unggul yang mampu menempatkan satu piawai dalam industri telefon pintar. 

Siri X100 yang baru ini membawakan peningkatan yang ketara kepada vivo ZEISS Co-engineered Imaging System bersama pengalaman Soc Perdana (System on Chip). Kedua-dua model ini memberikan pengalaman yang ditingkatkan dengan dimensi 9300 yang kuat dan cip imej yang boleh diubahsuai. vivo X100 Pro yang baru dilancarkan ini, kini boleh didapati pada harga RM4,599 manakala vivo X100 boleh didapati pada harga RM3,499 di Malaysia.

Siri vivo X100 Kini Rasmi Di Malaysia Dengan Harga Bermula RM3499

“Pelanggan kami memilih siri X kerana keseimbangan dan keupayaan prestasi imej yang mantap, membolehkan mereka bergantung kepada satu peranti sepanjang hari. Dengan siri vivo X100, kami membina kepercayaan ini dengan meningkatkan lagi pengalaman pengguna dalam meningkatkan prestasi kamera, cip dwi prestasi perdana, dan bateri yang lebih kuat. Kami berharap rakyat Malaysia akan menikmati pengalaman fotografi yang hebat melalui kerjasama kami dengan ZEISS,” kata Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif vivo.

Siri vivo X100 Kini Rasmi Di Malaysia Dengan Harga Bermula RM3499

Meningkatkan Legasi Siri X Dengan Prestasi Kamera Yang Diperbaharui 

Memperkenalkan inovasi baru hasil kerjasama dengan ZEISS, melengkapkan pengguna dengan perisian untuk mendapatkan hasil gambar yang luar biasa pada setiap masa dan situasi. vivo X100 Pro dilengkapi dengan Kamera Utama ZEISS 1-inci 50MP, Kamera Telefoto Terapung ZEISS APO 50MP, dan Kamera Super Wide-Angle 50MP.

Siri vivo X100 Kini Rasmi Di Malaysia Dengan Harga Bermula RM3499

Kamera Telefoto Terapung ZEISS APO yang kuat dilengkapi dengan Vario-Apo-Sonnar baru dari ZEISS untuk mendapatkan hasil gambar dari dekat dan jauh yang cemerlang. Ia juga mempamerkan Reka Bentuk Elemen Terapung, yang menetapkan piawaian baru dengan bukaan f/2.5 yang belum pernah ada pada siri telefon pintar dari vivo sebelum ini untuk memastikan kualiti imej tinggi dalam pelbagai senario, bahkan dari 6 kali  hingga 10 kali zoom. Reka Bentuk Elemen Terapung membolehkan pengambilan gambar dekat yang stabil pada X100 Pro. X100 Pro bakal dikenali sebagai telefon pintar yang mempunyai sistem imej mudah alih pertama di dunia yang memperoleh pensijilan APO.

X100 Pro menggunakan penyelarasan optik dengan ketepatan untuk menjamin tahap ketajaman dan kualiti yang konsisten di seluruh rakaman kamera utamanya. Kamera utama ini juga dilengkapi dengan penstabilan imej tahap SLR untuk pengalaman yang lebih baik.

Manakala untuk vivo X100, ia dilengkapi dengan Kamera Utama VCS True Color 50MP, Kamera Telefoto ZEISS 64MP, dan Kamera Super Wide-Angle 50MP. Seterusnya, kedua-dua X100 dan X100 Pro membawakan kepatuhan tersertifikasi kepada ZEISS T* Coating, teknologi lapisan anti-pantulan. Inovasi ini meningkatkan daya hantar cahaya, dengan itu ai memastikan reproduksi warna yang tepat, dan mengurangkan pantulan cahaya.

Siri X100 juga telah dioptimumkan untuk keupayaan terkemuka dalam fotografi matahari terbenam dan matahari terbit, disokong oleh perkakasan telefoto dan vivo Origin Imaging Engine yang ditingkatkan. vivo Origin Imaging Engine meningkatkan fotografi matahari terbenam dan matahari terbit dengan mengenal pasti senario matahari merah yang unik dan menangkap adegan dengan tepat.

Siri vivo X100 Kini Rasmi Di Malaysia Dengan Harga Bermula RM3499

Daya Prestasi Terunggul Dengan Penyimpanan Tanpa Batas

X100 dan X100 Pro dilengkapi dengan cip dwi prestasi Flagship yang menampilkan cip imej yang disesuaikan oleh vivo dan Dimensiti 9300. Sementara X100 pula dikuasakan oleh cip inovatif vivo V2. Manakala, X100 Pro, mempamerkan keupayaan cip terkini vivo V3.

Secara khusus, Dimensiti 9300 menonjol dengan CPU octa-core flagship, menjanjikan peningkatan prestasi yang signifikan berbanding siri yang sebelum. Selain itu, X100 dan X100 Pro dilengkapi dengan Game Frame Interpolation dan Game Super Resolution untuk permainan yang lancar dan pengalaman visual yang unggul.

Siri X100 berjaya menyeimbangkan bateri berkapasiti besar dengan cas pantas melalui tiga teknologi utama industri: teknologi Pembinaan Semula Grafit Elektrod Negatif, Teknik Pemampatan Sejuk Elektrod, dan Proses Ukiran Laser Mikrometer Array yang mampu mencapai peningkatan kepadatan tenaga keseluruhan sebanyak 8.3% berbanding generasi sebelumnya. X100 dilengkapi dengan bateri 5,000mAh (TYP) dan menyokong sehingga 120W Dual-Cell FlashCharge manakala X100 Pro dilengkapi dengan bateri 5,400mAh (TYP). Telefon pintar ini juga menyokong kedua-dua cas pantas tanpa wayar dan 100W Dual-Cell FlashCharge.

Selain itu, siri X100 dilengkapi dengan Paparan Perlindungan Mata LTPO dan Dua Enjin untuk peningkatan video, untuk meningkatkan pengalaman visual pengguna. Sistem Pengurusan Kadar Bingkai V eksklusif vivo membantu menyesuaikan kadar penyegaran secara dinamik berdasarkan kelajuan geseran jari dan merender kadar bingkai setiap lapisan, memastikan pengalaman yang lancar sambil mengurangkan penggunaan tenaga.

Siri X100 dilengkapi dengan Funtouch OS 14 terkini, yang meningkatkan pengalaman pengguna dengan penyampaian prestasi yang lebih lancar, penyesuaian yang lebih besar, dan peningkatan keselamatan. Sistem pengoperasian baru ini memperkenalkan beberapa ciri seperti Penyimpanan RAM, yang mengoptimumkan proses latar belakang, Tetingkap Mini untuk kerja serentak yang mudah, dan Gambaran Kabur Gerakan untuk peralihan visual yang lebih lancar. 

Reka Bentuk Premium Dengan Ketahanan Yang Berpanjangan

Estetika reka bentuk yang bergaya dan ringan, siri terkini X100 masih mengekalkan dengan cincin di sekitar modul kamera yang menampilkan reka bentuk halo yang menonjolkan elemen-elemen kunci dari reka bentuk Halo matahari dan reka bentuk halo bulan. Cincin tersebut diperbuat daripada keluli tahan karat jenis aerospace menambah sentuhan mewah minimalis dan tekstur sinaran matahari yang menyerupai jam mekanikal mewah.

Bahan yang digunakan memastikan ketahanan kerana ia tahan luntur, tahan suhu tinggi, dan tahan karat. Warna yang tersedia bagi X100 ialah warna Startrail Blue dan tema Asteroid Black, manakala X100 Pro menawan dengan hanya satu warna iaitu Startrail Blue.

Siri vivo X100 Kini Rasmi Di Malaysia Dengan Harga Bermula RM3499

Ketersediaan Dan Promosi

vivo X100 dengan storan 16GB+512GB akan dilancarkan di Malaysia pada harga RM 3499. Bagi mereka yang berminat dengan vivo X100 Pro pula beserta konfigurasi storan yang sama, modelnya hadir pada harga RM 4599. Pra-pesanan eksklusif untuk kedua-dua model ini akan bermula pada 4 Januari 2024 untuk pembelian dalam talian, Manakakla pada 6 Januari 2024 pula untuk pra-pesanan di kedai konsep vivo, akan disertakan dengan freebies yang mengujakan.

Apabila pelanggan memilih X100 semasa tempoh pra-pesanan ini, mereka akan menerima vivo care perlindungan skrin 180 hari bernilai RM300, beserta vivo TWS air secara percuma. Sementara itu, mereka yang memilih X100 Pro tidak hanya akan mendapatkan perlindungan skrin vivo 180 hari tetapi juga bundel hebat yang terdiri daripada vivo TWS 2e dan jam pintar vivo selection.

Pelanggan yang berminat boleh dengan mudah membuat tempahan peranti mereka di https://linktr.ee/vivox100series. Rakyat Malaysia kini mempunyai peluang untuk mengalami inovasi terkini, kuasa, dan gaya dengan siri vivo X100.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

MEERQEEN

Ini Lima Karya Hebat Bertaraf Premium dari Astro Originals Tahun Ini

Bagaimana Teknologi Bakal Mengubah Hidup Anda di 2024 Menurut Pakar