in

Sinopsis Trailer Poster FIlem SERU

Mengisahkan tentang sebuah produksi yang sedang membuat satu penggambaran filem seram bertajuk “Jangan Bernafas”. Semasa penggambaran berlangsung, secara tiba-tiba, pelbagai kejadian aneh dan peristiwa berlaku, diluar jangkaan mereka.

Padanya mulanya, mereka menganggap ia hanyalah rasukan biasa dan kru di sebalik pembikanan filem tersebut, ingin menjadikannya sebagai “footages” menarik untuk tujuan promosi filem tersebut. Namun, seorang demi seorang menjadi sasaran rasukan dan juga pembunuhan, menyebabkan keadaan menjadi tidak terkawal…. tetapi kamera yang digunakan, masih terus merakamkan aksi yang terjadi .

Apakah seterusnya bakal terjadi kepada kumpulan tersebut, mampukah mereka mengelak daripada dirasuk dan diburu entiti yang tidak diketahui?. Nantikan kesudahan filem SERU, yang akan menemui penonton pada 28 April 2011. Antara barisan pelakon ialah Awal Ashaari, Pierre Andre, Nora Danish, Shaarnaz, Qhaud AF7, Dazrin, Sufian Mohamed, Nisha Dirr, Khatijah, Cut Mutia, Dewa Sapri dan ramai lagi.

Poster Seru

SERU
“Serukan namaku… bangkitkan jasadku”

Tarikh Tayangan 28 April 2011
Pengarah Woo Ming Jin dan Pierre Andre
Terbitan Tayangan Unggul Sdn Bhd & Hanamia Services Sdn Bhd
Durasi 84 minit
Klasifikasi PG 13
Pelakon Awal Ashaari, Pierre Andre, Nora Danish, Shaarnaz, Dazrin, Qhaud AF, Khatijah, Nisha Dirr, Cut Mutia, Azman, Along, Sufian Mohamed, Murshid, Nabila, Nursyarifatun, Dewa Sapri, Mona Majid

Sinopsis Filem SERU
Mengisahkan tentang sebuah produksi yang sedang membuat satu penggambaran filem seram bertajuk “Jangan Bernafas”. Semasa penggambaran berlangsung, secara tiba-tiba, pelbagai kejadian aneh dan peristiwa berlaku, diluar jangkaan mereka.

Padanya mulanya, mereka menganggap ia hanyalah rasukan biasa dan kru di sebalik pembikanan filem tersebut, ingin menjadikannya sebagai “footages” menarik untuk tujuan promosi filem tersebut.

Namun, seorang demi seorang menjadi sasaran rasukan dan juga pembunuhan, menyebabkan keadaan menjadi tidak terkawal… tetapi kamera yang digunakan, masih terus merakamkan aksi yang terjadi. Di sana juga mereka menemui sepasang suami isteri orang asli di mana berkemungkinan mempunyai kaitan dengan kejadian aneh ini.

Apakah seterusnya bakal terjadi kepada kumpulan tersebut, mampukah mereka mengelak daripada dirasuk dan diburu entiti yang tidak diketahui?
Nantikan kesudahan filem SERU, yang akan menemui penonton pada 28 April 2011. Antara barisan pelakon ialah Awal Ashaari, Pierre Andre, Nora Danish, Shaarnaz, Qhaud AF7, Dazrin, Sufian Mohamed, Nisha Dirr, Khatijah, Cut Mutia, Dewa Sapri dan ramai lagi.

Seru

SENARAI PELAKON
SHAARNAZ AHMAD – Jeff
KATIJA @ KAT – Lina
NISHA DIRR – Sari
CUT MUTIA – Julie
AZMAN HASSAN – Azman
ALONG EZZENDI – Sam
SUFIAN MOHAMED – Sham
QHAUD AF – Tony
DAZRIN KAMARUDDIN – Budi
MURSHID ANAK WAYANG – Murshid
NABILA DALLY – Ain
NURSHARIFATUN NAJWA – Ira
DEWA SAPRI – Ungkai
AIDA YUSMANJA – Isteri ungkai
NORA DANISH – Yana
PIERRE ANDRE – Bob
AWAL ASHAARI – Zed

TENAGA PRODUKSI
Penerbit Eksekutif
Gayatri Su-Lin Pillai
Helmi Yusof
Nazrul Asraff Mahzan

Pengarah
Woo Ming Jin
Pierre Andre

Pengurus Produksi
Zaidi Mat Zin
Penata Muzik & Bunyi
Azman Abu Hassan

Skrip & lakon layar
Woo Ming Jin
Pierre Andre

Penyunting
Akashdeep Singh

Pengarah Seni
Nazrul Asraff Mahzan

Pengarah Sinematografi
Wan Chung Hung

Penata Busana
Dee Hasnan

Penata Rias
Arman Simin

Solekan & Dandanan
Sheila Bacov

Seru

Seru

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Rynn Lim New BRAND’S Essence of Chicken Ambassador

Filem SERU Terpilih Ke Far East Film Festival FEFF Ke 13