in

Sinopsis Filem Jin Hutan Lakonan Jeffery Wong, Opie Zami

Sinopsis Filem Jin Hutan

Sekumpulan wartawan dari China dengan pertolongan wartawan tempatan untuk membuat kaji selidik tentang tumbuh-tumbuhan di hutan tropika untuk majalah mereka. Sepatutnya ia adalah perjalanan yang relek akan tetapi mereka telah diserang oleh sejenis binatang yang ganas tanpa diketahui namanya. Wartawan-wartawan tersebut kehilangan nyawa seorang demi seorang. Untuk menyelamatkan diri, mereka terpaksa menenangkan diri sendiri bagi mengupas kejadian yang telah berlaku dan mencari klu-klu untuk menghapuskan ancaman yang dihadapi.

Filem ini bakal menemui penonton mulai 12 Mac 2009.

Poster Filem Jin Hutan

Layari: www.jinhutan.com

Filem ini pernah mendapat pencalonan dalam Festival Filem Malaysia Ke 22 (2009) untuk Filem Terbaik. Arahan oleh Jeffrey Wong dan diterbitkan oleh Image Filmhosting Entertainment, WFE Logistics Sdn. Bhd dan Grand Brilliance Sdn. Bhd.

Trailer Filem Jin Hutan:

 

Gambar Filem:


  
Kategori : Filem Cereka
Bahasa : Bahasa Melayu
Genre : Pengembaraan, Drama, Seram, Misteri
Klasifikasi : U – Untuk tontonan umum
Tarikh Tayangan : 12 Mac 2009
Durasi : 100 min
Format : 35mm

Para Pelakon:

Jeffery Wong : Ah Chong (Pelakon Utama)
Zami Ismail : Bomoh Pak Su (Pelakon Utama)
Opie Zami : Bapa Aki (Pelakon Utama)

Gambar Behind The Scenes:

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Biodata Akim Akademi Fantasia 7

Trailer Movie Saus Kacang Lakonan Marsha Milan Londoh