in , ,

Sinopsis Drama MELASTIK KE HATIMU Lakonan Janna Nick & Andi Bernadee

Ketidakadilan Terhadap Wanita Menjerumus Kepada Dendam

Dua drama yang mengetengahkan tema ketidakadilan kehidupan wanita dan cinta akan mula disiarkan dalam slot Lestary dan Samarinda bermula 21 Januari 2021.

LESTARY---Melastik-Ke-Hatimu-poster-option-02

13 Episod, Setiap Rabu – Sabtu (Bermula 21 Januari 2021) 9.00 malam – 10.00 malam

Sebuah drama adaptasi novel Aqma Dee, Drama Lestary Melastik Ke Hatimu ini diterbitkan oleh Orangetree Production Sdn. Bhd. dibawah arahan Azmi Hata, membariskan Janna Nick, Andi Bernadee, Hafidz Roshdi, Puteri Sarah Liyana, Wanna Alia, Afifah Nasir, Dato’ Azizah Mahzan, Dato’ Jalaluddin Hassan, Norman Hakim, Azrel Ismail dan ramai lagi.

Melastik Ke Hatimu mengisahkan Haura (Janna Nick) seorang pekerja kilang yang berpewatakkan kasar, tetapi hidupnya sering diatur oleh ibunya. Percintaan Haura dengan jejaka pilihannya, Naim (Hafidz Roshdi) dihalang oleh ibunya, Mak Limah (Azizah Mahzan) kerana Mak Limah hanya mahu bermenantukan orang kaya demi kesenangan keluarga mereka. Naim pula hanyalah seorang peon, yang semestinya dipandang rendah oleh Mak Limah.

Bukan Haura sahaja, malah kakaknya Faida (Puteri Sarah Liyana) juga dijodohkan oleh Mak Limah untuk berkahwin dengan Azzam, seorang yang berada juga atas sebab yang sama. Faida sebagai seorang anak yang baik mengikut kemahuan ibunya. Namun, Mak Limah kecewa apabila selepas berkahwin, dia mendapati Azzam walaupun seorang yang berada, tetapi dia juga merupakan seorang yang kedekut.

Naim pula sedar yang Mak Limah enggan bermenantukannya namun dia tidak mudah berputus asa dan cuba mengambil hati keluarga Haura. Haura yang sering bermasalah ditempat kerja mula menarik perhatian Pengurusnya, Ziyyad (Andi Bernadee). Ziyyad pula mula menyimpan perasaan terhadap Haura dan mula mengumpul maklumat tentang Haura secara rahsia. Dalam masa yang sama, Mak Limah bertemu Naim dan mengatakan dia setuju dengan hubungan Naim dengan anaknya tetapi dengan syarat pertunangannya adalah Naim mesti membawa wang hantaran sejumlah RM20 ribu. Naim bersetuju dengan syarat tersebut dan akan berusaha untuk mendapatkan wang tersebut.

Namum, pada hari pertunangannya, Naim tidak muncul dan tidak dapat dihubungi. Haura sangat kecewa dan oleh kerana marah dia menyerahkan kepada ibunya untuk buat keputusan selanjutnya. Dalam pada itu, Ziyyad yang mengetahui situasi Haura muncul menjadi penyelamat dengan menghantar rombongan meminang. Merasa lega dengan kehadiran Ziyyad, Mak Limah menerima lamaran Ziyyad dengan hati terbuka apatah lagi mengetahui Ziyyad merupakan pengurus kilang tempat Haura bekerja.

Adakah Haura akur dengan keputusan ibunya dan menerima Ziyyad? Adakah Naim akan merelakan Haura begitu sahaja?

LESTARY---Melastik-Ke-Hatimu-poster OFFICAL (1)

Saksikan Takdir Yang Tertulis dan Melastik Ke Hatimu untuk ketahui mampukah Juweta dan Haura leraikan kemelut kehidupan mereka bermula 21 Januari 2021 ini. Dapatkan maklumat lanjut drama-drama ini di xtra.com.my dan laman-laman media sosial rasmi Facebook, Instagram dan Twitter TV3 Malaysia dan Drama Sangat.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem KERANA KORONA Paparkan Kisah Semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

Sinopsis Drama SAMARINDA TAKDIR YANG TERTULIS Lakonan Nazim Othman & Nad Zainal