in , ,

Sinopsis Drama Ku Akad Kau Dengan Bismillah Lakonan Aliff Aziz

Drama bersiri Ku Akad Kau Dengan Bismillah bakal mencipta fenomena gara-gara kontroversi pelakon, namun jalan cerita yang menarik juga akan membuatkan ramai penonton tertarik untuk menonton!

Kehidupan ini penuh dengan kejutan. Namun, bukan setiap kejutan itu adalah manis. Malah, ada yang mampu mencetuskan pelbagai masalah. Drama Akasia terbaharu yang berjudul ‘Ku Akad Kau Dengan Bismillah’ memaparkan kejutan yang pahit.

Apabila membuka matanya daripada tidur pada suatu hari, Hannah telah mendapati dirinya terbaring di atas katil di rumah sepupunya, Maira (dilakonkan oleh Jasmine Suraya), di sebelah seorang lelaki yang tidak dikenalinya.

Insiden tersebut telah mengubah hidup Hannah. Malah, gadis tersebut juga telah disisih keluarganya. Hannah mengambil keputusan untuk melarikan diri jauh dari semua orang.

Namun, takdir telah menetapkan kemunculan lelaki asing itu setelah beberapa tahun kemudian.

Luth Mikail (dilakonkan oleh Aliff Aziz), seorang Ketua Pegawai Eksekutif sebuah syarikat pembinaan, hadir kembali dan menuntut kemaafan serta sebuah perhubungan bersama Hannah.

Terdapat 1001 kemungkinan bagaimana seseorang akan bertindak balas apabila berdepan dengan kejadian sebegini. Reaksi Hannah apabila episod gelap dalam hidupnya kembali menghantuinya memperlihatkan suatu perspektif yang bermakna.

Cerita Apa? ‘Ku Akad Kau Dengan Bismillah’
Hari Apa? Setiap Isnin hingga Jumaat
Jam Berapa? 7 malam
Di Mana? TV3 & Strim Eksklusif di Tonton

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Mas Idayu Bertudung | 13

Kontroversi Sissy Imann, Mas Idayu Dedah Dipanggil B*bi, C*laka, S*al & Anj*ng

Suki Low

Single BAHAGIA YANG SEBENTAR Ciptaan Shila Amzah Buat Suki Menangis